Ιστορίες και εικόνες που συγκλονίζουν – Η ζωή μέσα στη φρίκη του θανάτου

Δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί έχουν ήδη εγκαταλείψει τα σπίτια τους λόγω της εισβολής της Ρωσίας. Πολλοί μετακινούνται εντός της χώρας και άλλοι αναζητούν ασφάλεια σε γειτονικές χώρες όπως η Πολωνία, η Ρουμανία και η Μολδαβία.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Φίλιπο Γκράντι, προειδοποίησε για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η σύγκρουση στους αμάχους της Ουκρανίας και υποσχέθηκε ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα βοηθήσουν με κάθε τρόπο

Όπως είπε είναι αδύνατο να εκτιμηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που κινούνται, αλλά είναι μεγάλος. Μετακομίζουν είτε σε ασφαλέστερα μέρη στην Ουκρανία, εάν προέρχονται από εμπόλεμη ζώνη, είτε προσπαθούν να μετακινηθούν κυρίως δυτικά προς τις γειτονικές χώρες.

Μέσα σε λίγες ώρες περισσότεροι απο 150.000 άνθρωποι είχαν διασχίσει τα σύνορα, με τα λιγοστά υπάρχοντά τους στην πλάτη.

Στο Facebook ξεκίνησε με την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία μία ομάδα με τίτλο «Βοήθεια για την Ουκρανία, με χιλιάδες πλέον μέλη. Εκατοντάδες Ουκρανοί γράφουν στη συγκεκριμένη σελίδα ζητώντας κάθε είδους βοήθεια και στέγη.

Στα καταφύγια της εμπόλεμης χώρας οι ώρες κυλάνε βασανιστικά. Τα παιδιά ξεχνιούνται λίγη ώρα με τα παιχνίδια τους, όμως οι γονείς τους δεν έχουν απάντηση όταν τους ρωτάνε τι είναι ο πόλεμος και γιατί γίνονται όλα αυτά…

Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι έχουν επιβεβαιώσει τουλάχιστον 240 απώλειες αμάχων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 64 ανθρώπων που σκοτώθηκαν, στις μάχες στην Ουκρανία που ξέσπασαν μετά τη ρωσική εισβολή, αν και πίστευαν ότι οι «πραγματικοί αριθμοί είναι πολύ υψηλότεροι», επειδή υπάρχουν πολλές αναφορές για απώλειες.

Oι ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές έχουν στερήσει από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους την πρόσβαση σε ηλεκτρισμό ή νερό και δημιούργησε «ανθρωπιστική κρίση» στην Ουκρανία – κυρίως στη βόρεια, ανατολική και νότια Ουκρανία.

 

 

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.