Ιταλία: Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους στο ξενοδοχείο

Περισσότεροι από 25 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι στο ξενοδοχείο Rigopiano, το οποίο καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα -ίσως και μετά από κατολίσθηση, στην κεντρική Ιταλία.

Παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες στη διάρκεια της νύχτας τα σωστικά συνεργεία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν επιζώντες, ούτε να ανασύρουν άλλους νεκρούς.

Μέρχι στιγμής οι ιταλικές αρχές μετρούν τέσσερις νεκρούς και πιθανότατα 29 αγνοούμενους. Σύμφωνα με μαρτυρίες δυο ανθρώπων που σώθηκαν, μέσα στο ξενοδοχείο, στην τοποθεσία Φαρίντολα, πρέπει να βρίσκονταν και τέσσερα παιδιά.

Οι διασώστες χρησιμοποιούν μηχανοκίνητα μέσα για τις έρευνες, με την ελπίδα να να καταφέρουν να βρουν εγκλωβισμένους εν ζωή μέσα σε κάποιο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

Θεωρητικά, λένε οι επικεφαλής των επιχειρήσεων διάσωσης, ένας άνθρωπος θα μπορούσε να επιζήσει μέχρι και τρεις ημέρες αν βρίσκεται σε σημείο στο οποίο υπάρχει αρκετό οξυγόνο. Γνωρίζουν, όμως, ότι με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες του βουνού Γκραν Σάσσο και την μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα, οι ελπίδες είναι ιδιαίτερα περιορισμένες.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το ξενοδοχείο είχε χτιστεί σε σημείο πολύ επικίνδυνο -ακριβώς κάτω από βουνοπλαγιά- και οι πρώτοι του ιδιοκτήτες και πρώην δήμαρχος της περιοχής είχαν κατηγορηθεί για αυθαίρετη δόμηση και μετέπειτα νομιμοποίησή της. Στο τέλος της δίκης, όμως, είχαν όλοι τους αθωωθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.