«Ήταν σαν τον Πόλεμο των Άστρων πάνω από τα κεφάλια μας»

Μια ακόμα επίθεση απέκρουσαν – σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που μεταδίδει το BBC – οι κάτοικοι και ο στρατός στη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, το Χάρκοβο.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Synehubov ανέφερε ότι η πόλη έχει πλέον απαλλαγεί από τα ρωσικά στρατεύματα – μετά από μάχες σώμα με σώμα στους δρόμους.

Χιλιάδες πέρασαν τη νύχτα σε υπόγεια και καταφύγια, με έντονους βομβαρδισμούς που περιγράφονται από έναν κάτοικο ως «κάτι σαν τον Πόλεμο των Άστρων πάνω από το κεφάλι μας».

«Το κύμα της έκρηξης ήταν τόσο δυνατό που μετά δεν μπορούσαμε να ακούσουμε τίποτα», είπε ένας άλλος.

Μια πολυκατοικία εννέα ορόφων χτυπήθηκε, δήλωσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, σκοτώνοντας μια ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ περίπου 60 άνθρωποι κατάφεραν να σωθούν επειδή κρύφτηκαν στο υπόγειο.

Ρωσικά στρατεύματα ανατίναξαν επίσης έναν αγωγό φυσικού αερίου κοντά στην πόλη, σύμφωνα με την ουκρανική κρατική υπηρεσία επικοινωνιών.

Οι απώλειες της Ρωσίας
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα πως Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και τραυματισθεί στη διάρκεια της επίθεσης στην Ουκρανία, αλλά πρόσθεσε πως οι ρωσικές απώλειες είναι πολύ μικρότερες απ’ αυτές που υπέστη η Ουκρανία, χωρίς να αναφέρει αριθμούς, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Από την αρχή αυτού που η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της στην Ουκρανία, οι ένοπλες δυνάμεις έχουν πλήξει 1.067 ουκρανικές στρατιωτικές τοποθεσίες, ανακοίνωσε ακόμη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.