Κουρτς: Συνομιλίες με πέντε πρωθυπουργούς χωρών των Δυτικών Βαλκανίων

Συνομιλίες με τον Αυστριακό καγκελάριο και προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σεμπάστιαν Κουρτς θα έχουν σήμερα στη Βιέννη πρωθυπουργοί πέντε κρατών των Δυτικών Βαλκανίων, με βασικό θέμα την ευρωπαϊκή προοπτική τους.

Στη συνάντηση -στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, ματαίωσε τη συμμετοχή του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων- θα πάρουν μέρος οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας Έντι Ράμα, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης Ντένις Τσβίτσντιτς, του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι, του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς και της Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς, όπως επίσης οι επίτροποι της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν και Μαρίγια Γκάμπριελ.

Η Αυστρία, που το τρέχον εξάμηνο προεδρεύει της Ε.Ε., θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της ενταξιακής προοπτικής των έξι χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε., γεγονός που υπογράμμισε εκ νέου ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του στις αρχές Νοεμβρίου στο Βελιγράδι και την Πρίστινα.

Τόσο στη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, όσο και σε άλλες επαφές του με ηγέτες αυτών των χωρών, ο Κουρτς τόνισε και τονίζει πως «η Ε.Ε θα είναι ολοκληρωμένη όταν θα έχουν ενταχθεί ως μέλη τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.