Κυκλοφοριακό χάος στο Λονδίνο από την απεργία στο μετρό

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Εκατομμύρια Λονδρέζοι αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους, λόγω νέας απεργιακής κινητοποίησης στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας.
Το πιο παλιό μετρό στον κόσμο, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1863, έχει σχεδόν παραλύσει από την Κυριακή το βράδυ.
Η πλειονότητα των σταθμών της ζώνης 1 του κέντρου της βρετανικής πρωτεύουσας θα παραμείνουν κλειστοί, ενώ μόνον ορισμένοι συρμοί αναμένεται να κυκλοφορήσουν, πριν από την επιστροφή στους φυσιολογικούς ρυθμούς, η οποία αναμένεται για την Τρίτη το πρωί.
Για τις μετακινήσεις τους, όσοι δεν μπορούσαν να εργαστούν εξ αποστάσεως ή να μείνουν απλώς στα σπίτια τους, αναγκάστηκαν να στραφούν στη χρήση των λεωφορείων, του ποδηλάτου ή του αυτοκινήτου τους, προκαλώντας πολλά μποτιλιαρίσματα γύρω και εντός της πρωτεύουσας.
Έως και 4,8 εκατομμύρια επιβάτες χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό του Λονδίνου.
Εδώ και μήνες έχει ξεσπάσει διένεξη ανάμεσα στη διεύθυνση του μετρό Transport of London (TFL) και τα συνδικάτα, η οποία αφορά την κατάργηση θέσεων και εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς, η οποία προβλέπεται στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του δικτύου.
Οι απεργοί καταγγέλλουν κυρίως την κατάργηση εκδοτηρίων εισιτηρίων στους σταθμούς του μετρό και την αντικατάστασή τους από αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.