Λαβρόφ: Σχεδόν έτοιμα τα σχέδια των τελικών κειμένων της διάσκεψης του Βερολίνου

Τα σχέδια των τελικών κειμένων της διεθνούς διάσκεψης του Βερολίνου για τη σύρραξη στη Λιβύη είναι σχεδόν έτοιμα, υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας παράλληλα όμως ότι πρέπει να γίνουν μεγάλες προσπάθειες από πολλές ώστε να αρχίσει ένας πολιτικός διάλογος, καθώς οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι «πολύ τεταμένες». «Αρνούνται ακόμη και να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο», δήλωσε μάλιστα ο Λαβρόφ.

«Τα τελικά κείμενα είναι τώρα, κατά τη γνώμη μου, σχεδόν εγκεκριμένα… Σέβονται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των κειμένων αυτών και διατύπωσε προειδοποίηση κατά της υπερβολικής αισιοδοξίας, παρά την τήρηση από τις 12 Ιανουαρίου της εκεχειρίας, η οποία ενορχηστρώθηκε από τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το πιο σημαντικό τώρα είναι, μετά την διάσκεψη του Βερολίνου, οι λιβυκές πλευρές να μην επαναλάβουν τα σφάλματα του παρελθόντος θέτοντας νέους όρους και εκτοξεύοντας η μία στην άλλη κατηγορίες», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών που θα βρίσκεται την Κυριακή στο Βερολίνο. Πριν από τη διάσκεψη, αναφέρει το Anadolu επικαλούμενο τις δηλώσεις του, ο Λαβρόφ θα έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι ντι Μάιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.