Λεμέρ: Αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμούς, θα απαντήσουμε αναλόγως

Η Ευρώπη θα λάβει «όλα τα απαραίτητα μέτρα» για να απαντήσει, εάν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να θέσουν σε ισχύ τους «τιμωρητικούς» δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου ξεκαθάρισε ο Γάλλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος.

«Είμαστε αποφασισμένοι, με τους Γερμανούς εταίρους μας, με την Επίτροπο Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ, να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απαντήσουμε στις πιθανές αμερικανικές αποφάσεις» που είναι αντίθετες στα ευρωπαϊκά συμφέροντα, σημείωσε ο Γάλλος υπουργός, την ώρα που όπως όλα δείχνουν δεν έχει βρεθεί κοινός τόπος μεταξύ Ευρωπαίων και Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Ουάσινγκτον αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι από αύριο θα τεθούν σε ισχύ οι δασμοί ύψους 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στις εισαγωγές αλουμινίου, από τους οποίους η Ε.Ε. είχε πετύχει προσωρινή εξαίρεση.

«Αυτού του είδους οι αποφάσεις θα ήταν επικίνδυνες για την ανάπτυξη, θα ήταν επικίνδυνες για την ελευθερία του εμπορίου», προειδοποίησε ο Λεμέρ,προσθέτοντας: «Δεν θέλουμε έναν εμπορικό πόλεμο…Αλλά οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι εάν λάβουν αποφάσεις επιθετικές προς την Ευρώπη, η Ευρώπη δεν θα παραμείνει χωρίς αντίδραση».

Ερωτηθείς για το είδος των μέτρων που θα μπορούσαν να ληφθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Λεμέρ παρέπεμψε στις παλαιότερες αποφάσεις της Κομισιόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.