Λιβύη: 7.000 μετανάστες σε κέντρα κράτησης

Περίπου 7.000 με 8.000 μετανάστες, με προέλευση κατά πλειοψηφία από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, έχουν οδηγηθεί σε περίπου 20 κέντρα κράτησης στην Λιβύη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος της υπηρεσίας καταπολέμησης της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Ο Αμπντουλραζάρ Αλ Σνίτι μίλησε με αφορμή το άνοιγμα ενός νέου κέντρου κράτησης στην Ταζούρα, στα ανατολικά προάστια της Τρίπολης, που ανέβασε τον συνολικό αριθμό των κέντρων αυτών σε 42, εκ των οποίων τα 23 είναι σε λειτουργία.

Στο νέο κέντρο τελούν υπό κράτηση ήδη 130 ανήλικοι Αφρικανοί μετανάστες που εντοπίστηκαν αυτή την εβδομάδα σε υπόστεγο στην Ταζούρα, όπου είχαν αφεθεί από παράνομους διακινητές, ενώ προσπαθούσαν να φτάσουν στις ακτές της χώρας για να διασχίσουν την Μεσόγειο, δήλωσε ο αξιωματούχος της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σνίτι, κάποια από τα ηγετικά στελέχη παράνομων οργανώσεων διακίνησης ανθρώπων έχουν συλληφθεί «το τελευταίο διάστημα» και σύμφωνα με τον ίδιο, θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Οι μετανάστες επαναπατρίζονται σε τακτική βάση στις χώρες προέλευσής τους σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) και εκπροσώπους των πρεσβειών των χωρών τους, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Ο ΔΟΜ φέρει την «ευθύνη να παρέχει βοήθεια σε μετανάστες που έχουν οδηγηθεί σε κέντρα κράτησης», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.