Μακρόν στο Μάλι: Ασυμβίβαστοι στη μάχη κατά των ισλαμιστών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η Γαλλία θα είναι ασυμβίβαστη στη μάχη της εναντίον των μαχητικών ισλαμιστών στο Μάλι και στην περιοχή του Σαχέλ, δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.

Μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο του Μάλι Ιμπραήμ Μπουμπάκαρ Κέιτα στη στρατιωτική βάση του Γκάο, στο βόρειο Μάλι, όπου σταθμεύουν περίπου 1.600 Γάλλοι στρατιώτες, ο κ. Μακρόν δήλωσε επίσης ότι η Γαλλία είναι αποφασισμένη να δράσει ώστε η περιοχή να παραμείνει ασφαλής και θα επιδιώξει να ενισχύσει τη συνεργασία με τη Γερμανία γι’ αυτό τον σκοπό.

«Η Γερμανία είναι παρούσα σε επιχειρήσεις υποστήριξης», δήλωσε.

«Θέλω να ενισχύσω αυτή τη σύμπραξη και να εξασφαλίσω ότι αυτή η δέσμευση της Γερμανίας, η οποία είναι ήδη παρούσα, μπορεί να ενισχυθεί. Η Γερμανία γνωρίζει τι διακυβεύεται εδώ και αφορά επίσης την ασφάλεια της Ευρώπης και του μέλλοντός μας. Ούτε η Γαλλία ούτε η Γερμανία είναι απομονωμένα νησιά», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.