Με μικρό καλάθι για τους δασμούς η Μέρκελ στην Ουάσιγκτον

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, μεταβαίνει αύριο στην Ουάσιγκτον, όπου θα την υποδεχθεί ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν τα θέματα του εμπορίου και ειδικότερα το πώς η προσωρινή εξαίρεση, που έχει εξασφαλίσει έως την 1η Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Ένωση από τους αμερικανικούς δασμούς σε χάλυβα και αλουμίινιο, θα γίνει μόνιμη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Suddeutsche Zeitung, ωστόσο, η καγκελάριος δεν αναμένει λύση. «Πιθανότατα πρέπει να θεωρούμε ότι οι δασμοί θα επιβληθούν την 1η Μαΐου», τονίζει χαρακτηριστικά πηγή της γερμανικής κυβέρνησης στην SZ, ενώ το τοπίο παραμένει θολό για το τι θα ακολουθήσει.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι προ ημερών πληροφορίες της Wall Street Journal ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί μία «ειρηνευτική πρόταση» προς τις ΗΠΑ. Αυτή περιλαμβάνει μείωση των ευρωπαϊκών δασμών σε κρίσιμα αμερικανικά προϊόντα, όπως τα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά, αλλά και πρόταση για μία πιο σύντομη και λιγότερο σύνθετη εκδοχή της διμερούς συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου TTIP, για την οποία οι διαπραγματεύσεις έχουν παγώσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.