Μετά από 223 ημέρες πολέμου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δηλώνει τώρα ότι σέβεται τους Ουκρανούς

Η Ρωσία έχει «μεγάλο σεβασμό» για την Ουκρανία και τον λαό της, δήλωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά τα όσα έλεγε για να δικαιολογήσει την εισβολή και την έναρξη του πολέμου στα ουκρανικά εδάφη, όταν τους χαρακτήριζε «ναζί» μεταξύ άλλων.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε απλά ως «τρέχουσα κατάσταση» τον πόλεμο που ξεκίνησε από τις 24 Φεβρουαρίου, μιλώντας για τον «σεβασμό» της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Παρά την τρέχουσα κατάσταση, η Ρωσία τρέφει μεγάλο σεβασμό στην Ουκρανία και τον λαό της», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μετά από 223 ημέρες πολέμου στα ουκρανικά εδάφη, που έχει προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς άμαχους, αιματοχυσία, μέχρι και την πρώτη επιστράτευση στη Ρωσία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αναφερόμενος στις τέσσερις ελεγχόμενες από την Ρωσία περιοχές της Ουκρανίας, τις οποίες ανακήρυξε την Παρασκευή ως έδαφος της Ρωσίας μετά το πέρας των δημοψηφισμάτων που ο υπόλοιπος κόσμος χαρακτήρισε ως «φάρσα», ο Πούτιν είπε ότι αναμένει η κατάσταση εκεί «να σταθεροποιηθεί».

Οι δηλώσεις αυτές, που τις έκανε ενώπιον δασκάλων, προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις και μπορούν να χαρακτηριστούν ως αισχρές, αν αναλογιστεί κανείς τα εγκλήματα πολέμου που γίνονται στην Ουκρανία με εκατοντάδες νεκρούς και ανατριχιαστικές μαρτυρίες.

Εναντίον όλου του κόσμου
Υπενθυμίζεται ότι στην τελετή-παρωδία για την υπογραφή της προσάρτησης των τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας, ο Πούτιν έφτασε ξανά στο σημείο να απειλήσει μέχρι και με πυρηνικά, λέγοντας ότι «οι ΗΠΑ δημιούργησαν προηγούμενο με την χρήση πυρηνικών στην Ιαπωνία».

Σε εκείνη την ομιλία του, ήταν γεμάτος μένος προς τη Δύση. Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει και πως οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που προσαρτά η Ρωσία θα είναι «πολίτες μας για πάντα». «Οι κάτοικοι του Λουγκάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας για πάντα». «Οι άνθρωποι ψήφισαν για το κοινό μας μέλλον», είπε.

Έτσι και στη μεγαλειώδη παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία, τον περασμένο Μάιο, όταν έκανε ξανά αναφορές προς τους «ναζί» Ουκρανούς και ότι «η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα έχει αναμφίβολα αποτέλεσμα».

Τότε είχε αναφερθεί ξανά στο αφήγημά του περί απειλών από το ΝΑΤΟ και καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε «εξωτερικές απειλές για την αποδυνάμωση και τη διάσπαση της Ρωσίας» και επανέλαβε γνωστά επιχειρήματα που είχε χρησιμοποιήσει για να δικαιολογήσει την εισβολή του, ότι το ΝΑΤΟ δημιουργούσε απειλές ακριβώς δίπλα στα σύνορα της χώρας.

«Δημιουργούνταν μια απειλή απολύτως απαράδεκτη απευθείας στα σύνορά μας», δήλωσε, κατηγορώντας για άλλη μια φορά τη γειτονική χώρα για νεοναζισμό και χαρακτηρίζοντας τη ρωσική επίθεση «μοναδική σωστή απόφαση».

Ο Πούτιν τόνισε ότι χρέος της Ρωσίας ήταν να αποτρέψει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, αυτό στο οποίο πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να καταλήξει η σύγκρουση στην Ουκρανία. «Το χρέος μας είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη αυτών που συνέτριψαν τον ναζισμό … και να κάνουμε τα πάντα για να μην επαναληφθεί η φρίκη ενός παγκόσμιου πολέμου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.