Μεξικό: Ισχύει για την ώρα η προγραμματισμένη διάσκεψη Τραμπ – Νιέτο

Η διάσκεψη μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Μεξικανού ομολόγου του, Ενρίκε Πένια Νιέτο, που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα, «ισχύει για την ώρα», όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Μεξικού, Λούις Βιντεγκαράι.
Χθες ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, την ώρα που η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας, υπό τον Μεξικάνο ΥΠΕΞ έφτανε στο Λευκό Οίκο για συνομιλίες.
Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε κλίμα οργής στο Μεξικό, με πολιτικούς κύκλους να τη χαρακτηρίζουν ως κίνηση υποβάθμισης των προσπαθειών που κάνει η κυβέρνηση της χώρας, προκειμένου να βρει έναν δίαυλο επικοινωνίας με τον Τραμπ.
Στο μεταξύ ο Πολ Ράιαν, πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δήλωσε χθες ότι ο Λευκός Οίκος θα χρηματοδοτήσει το τείχος που θέλει να χτίσει στα σύνορα με το Μεξικό. «Θα το πληρώσουμε εμείς και θα προκαταβάλλουμε τα χρήματα», είπε ο Ράιαν σε συνέντευξή του στο κανάλι MSNBC, προσθέτοντας πάντως ότι «υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να πείσουμε το Μεξικό να συνεισφέρει σε αυτό».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.