«Μην πιστεύετε τα ψέματα που κυκλοφορούν, η κυβέρνηση θα είναι υψηλού επιπέδου»

H πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι αναφέρθηκε ξανά στην προσπάθεια σχηματισμού της νέας κυβέρνησης και στις σχέσεις της με τον Τύπο. Η νέα ανάρτηση στο Twitter, έρχεται μετά από την χτεσινή δημοσίευσή της, που χαρακτήριζε «σουρεαλιστικές» τις δηλώσεις που «επινοεί» ο Τύπος για εκείνη.

 

«Συνεχίζω να διαβάζω εξωπραγματικά σενάρια με αναφορά σε μελλοντικούς υπουργούς της κεντροδεξιάς. Έπειτα από αποτυχημένη διαχείριση του σημερινού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και άλλων. Σας διαβεβαιώνω ότι εργαζόμαστε για να φτιάξουμε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, η οποία δεν θα σας απογοητεύσει. Μην πιστεύετε τα ψέματα που κυκλοφορούν», έγραψε στο Twitter η Τζόρτζια Μελόνι.

Η αναφορά της, σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, είναι σε σημερινά δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου, βάσει των οποίων ο ηγέτης της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι συνεχίζει να διεκδικεί το υπουργείο Εσωτερικών ή, ως εναλλακτική, την αντιπροεδρία της νέας κυβέρνησης και το υπουργείο Γεωργίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στην Τζόρτζια Μελόνι, εκτός θεαματικών εκπλήξεων, δεν πρόκειται να δοθεί – βάσει των προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών –  πριν από τα μέσα Οκτωβρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.