Μητέρα συναντά τρεις μήνες μετά το μωρό που γέννησε ενώ βρισκόταν σε κώμα λόγω κορωνοϊού

Την ανείπωτη χαρά να πάρει το παιδί της αγκαλιά, σχεδόν τρεις μήνες αφότου το γέννησε, έζησε μια 32χρονη μητέρα από το Ουισκόνσιν.

Ήταν το τέταρτο παιδί για την Κέλσι Τάουνσεντ, αλλά το πρώτο που γέννησε ενώ η ίδια βρισκόταν σε κώμα.

«Γεια σου. Σ’ αγαπώ. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ. Ναι, μου έλειψες», ήταν τα πρώτα λόγια της, όταν πτωτοαντίκρισε τη μικρή Λούση.Η Τάουνσεντ βρισκόταν σε τεχνητό κώμα μετά από σοβαρές επιπλοκές που προκάλεσε στην υγεία της η νόσος Covid-19 και γέννησε με καισαρική τομή στις 4 Νοεμβρίου.

Επί 75 ημέρες βρισκόταν διασωληνωμένη.

Τελικά συνάντησε την κόρη τις στις 27 Ιανουαρίου, την ημέρα που πήρε εξιτήριο από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μάντισον.

«Δεθήκαμε από την πρώτη στιγμή. Μου χαμογέλασε αμέσως και με κοίταξε σαν να ήξερε ακριβώς ποια είμαι. Αυτό μου έδωσε τεράστια χαρά», λέει η ευτυχής αλλά καταβεβλημένη μητέρα.

Στα τέλη Δεκεμβρίου οι γιατροί φοβήθηκαν ότι η Τάουσεντ ίσως χρειαζόταν διπλή μεταμόσχευση πνεύμονα. Σταδιακά όμως η κατάστασή της άρχισε να βελτιώνεται, τόσο που στα μέσα Ιανουαρίου βρήκε από την Εντατική.

Ο σύζυγος της Τάουσεντ και πατέρας του παιδιού, περιέγραψε την εμπειρία ως ένα «μεγάλο roller coaster».«Πολλά βράδια με έπαιρναν τηλέφωνο από το νοσοκομείο και οι γιατροί σχεδόν με πληροφορούσαν ότι είχαν κάνει ό,τι μπορούσαν για την Κέλσι και ότι δυσκολεύονται πολύ να την επαναφέρουν», θυμάται.

«Έτσι, υπήρξαν πολλές φορές που σκεφτήκαμε ότι θα την χάσουμε».

Το ζευγάρι κόλλησε κορωνοϊό παρότι, σύμφωνα με τον σύζυγο, λάμβανε όλες τις προφυλάξεις. Καθώς η υγεία του ίδιου βελτιωνόταν, της γυναίκας του επιδεινωνόταν. Μέχρι που εισήχθη στο νοσοκομείο.

«Η οικογένεια είναι τα πάντα για μένα», λέει η Κέλσι Τάουσεντ. Επομένως ό,τι με κρατάει ζωντανή είναι εδώ στο σπίτι. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην επιστρέψω».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.