Μπροστά σε νέο καθολικό lockdown το Βέλγιο

Το Βέλγιο φαίνεται πως χάνει τον έλεγχο του δεύτερου κύματος της πανδημίας και βρίσκεται μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown.

«Αν δεν υπάρξει μείωση των λοιμώξεων από COVID-19 και μείωση εισαγωγών στα νοσοκομεία, η χώρα μπορεί να επιστρέψει στο καθολικό lockdown», δήλωσε στην εφημερίδα La Dernière Heure, κορυφαίος Βέλγος λοιμωξιολόγος.

Ο Υβ Φαν Λέθεμ, αρμόδιος για την ενημέρωση στο θέμα του κορωνοϊού, θεωρεί πως μόνο με ένα εμβόλιο ή αποτελεσματική θεραπεία μπορεί να αναχαιτιστεί η πανδημία. «Εξετάζονται νέα περιοριστικά μέτρα, αντίστοιχα με αυτά του Μαρτίου και του Απριλίου», υπογράμμισε σε βελγικά μέσα.

Καφέ και εστιατόρια έκλεισαν στο Βέλγιο, μέτρο που θα ισχύσει τουλάχιστον για έναν μήνα, μια πολύ σκληρή απόφαση για τον τομέα της εστίασης, την οποία η κυβέρνηση δικαιολόγησε λόγω της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή και πολύ χειρότερη από τις 18 Μαρτίου, όταν αποφασίσαμε ένα σχεδόν καθολικό lockdown», τόνισε ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρο.

Σε δραματικούς τόνους ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Φραν Βάντενμπρουκε, ο οποίος έκανε λόγο για «τσουνάμι λοιμώξεων», συνιστώντας στους Βέλγους να αλλάξουν ριζικά τη συμπεριφορά τους.

Η χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων ανέφερε τη Δευτέρα έναν ημερήσιο μέσο όρο 7.876 νέων λοιμώξεων την εβδομάδα έως τις 15 Οκτωβρίου, με μέσο όρο 252 εισαγωγές στα νοσοκομεία και 30 θανάτους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.