Ο Σωτήρης Καλυβάτσης ξαναγίνεται ο σύγχρονος CAVEMAN: ο άνθρωπος των σπηλαίων και ακόμη μία χρονιά και φέτος έρχεται στον Βόλο για να αποδείξει ότι το αιώνιο μπρα-ντε-φερ μεταξύ άντρα και γυναίκας, ξεκίνησε πριν ανακαλύψουμε το delivery, το Tik-Tok κ.α..Η παράσταση έρχεται και στον Βόλο σήμερα Πέμπτη 5 και αύριο Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. Μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5, ο Σωτήρης Καλυβάτσης, δεν έκρυψε την αγάπη του για τον Βόλο, τον οποίο έχει επισκεφτεί πολλές φορές .
Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή
«Φρέσκια και σημερινή»
Ο ίδιος προσκάλεσε τους Βολιώτες να παρακολουθήσουν τη παράσταση, η οποία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με την διασκευή και σκηνοθεσία από το Γιώργο Γαλίτη κι όπως σημείωσε «είναι μία τόσο φρέσκια και σημερινή παράσταση που και κάποιος που το έχει δει παλαιότερα, μπορεί να δει ένα καινούργιο έργο που από το πρώτο λεπτό θα ταυτιστεί, θα βρει τον εαυτό του, θα βρει τον σύντροφο, την σύντροφό του, οπότε μιλάμε από την αρχή την ίδια γλώσσα, όλοι μαζί παρέα και πραγματικά γελάμε πολύ και περνάμε πολύ ωραία». Έκανε λόγο για μία πλήρη παράσταση, την οποία κατανοούν όλοι οι άνθρωποι, όπως σημείωσε «τι ακριβώς λέει ο καλλιτέχνης από την αρχή, δεν έχει κάποιο περίεργο νόημα, δεν κρύβει πίσω από τις λέξεις άλλα πράγματα, είναι ξεκάθαρο το καταλαβαίνουμε όλοι μας, τα ζούμε όλοι μας, τα βιώνουμε όλοι μας».
«Κάμερα στο σπίτι»
Μάλιστα μοιράστηκε με τους ακροατές μία συνομιλία που είχε προχθές στα Τρίκαλα με έναν κύριο που παρακολούθησε την παράσταση κι όπως αποκάλυψε «ήρθε ένας κύριος και μου λέει, «δεν γίνεται αυτό, δεν είναι δυνατόν, ξέρεις ή έχεις βάλει κάμερα στο σπίτι μου ή στα είπε η γυναίκα μου για να τα πεις επίτηδες». Όλο αυτό έχει μεγάλη πλάκα. Είναι πολύ συγκινητικό για τον ηθοποιό που κάνει κωμωδία σε όλα της τα σημεία, από την αρχή, οι άνθρωποι κατανοούν, ταυτίζονται και γελάνε και συμμετέχουν».
Βασικά χαρακτηριστικά
Ο ίδιος φαίνεται ότι έχει εντρυφήσει στο κομμάτι σχέσεων, προσθέτοντας ότι «είναι κάποια βασικά χαρακτηριστικά με τα οποία ασχολείται και το έργο και καθορίζουν ουσιαστικά τα δύο φύλα. Αυτά δεν πρόκειται να αλλάξουνε ποτέ, όσο πιο γρήγορα το πάρουμε χαμπάρι, τόσο λιγότερα … «θεματάκια» θα έχουμε είναι από την προϊστορία και μέχρι τώρα και για πάντα, αυτά θα υπάρχουνε.Όπως λέω και στο έργο κάποια στιγμή, πιστεύω ότι έχουμε αυτά τα αντίθετα χαρακτηριστικά για να μπορούμε να προστατεύουμε ο ένας τον άλλον στην … άγρια φύση».
«Πες τα βρε αγόρι μου»
Ο ίδιος μετέφερε κι αντιδράσεις του κόσμου κατά τη διάρκεια της παράστασης, κι όπως αποκάλυψε «Εγώ βλέπω πολύ σκούντημα, πολλή αγκωνιά.Πέρυσι στις Σέρρες, προς το τέλος της παράστασης μία κυρία σηκώθηκε, δεν άντεξε άλλοκαι λέει «πες τα βρε αγόρι μου, 45 χρόνια του τα λέω και δεν καταλαβαίνει». Εννοείται ότι χειροκροτούσε όλο το θέατρο και γελούσαμε όλοι μαζί. Ο σύζυγος, της τραβούσε το μανίκι λέγοντας… «ρεζίλι με έκανες» αλλά ήτανε τόσο αυθόρμητο και τόσο φυσιολογικό».
Φυσικά ταυτίζεται και ο ίδιος με τον ρόλο, καθώς όπως είπε ο αγαπημένος ηθοποιός, κι ο ίδιος βιώνει αντίστοιχες καταστάσεις με τη σύντροφό του. «Εγώ έχω βρει την υγειά μου, γιατί τώρα τα λέω όλα χωρίς να παρεξηγούμαι χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διαπληκτισμού με τη σύντροφό μου» είπε χαρακτηριστικά.
Οι παραστάσεις, θα διαρκέσουν αρκετό καιρό καθώς όπως δήλωσε ο κ. Καλυβάτσης «Θα πάμε μέχρι να μας σταματήσουν οι… εκλογές. Θα γυρίσω σε όλη τη χώρα. Είναι κάτι που και εμένα με ευχαριστεί πάρα πολύ, γιατί κατανοώ και την ανάγκη των ανθρώπων το χειμώνα πέρα από τις δύο μεγάλες πόλεις που έχουνε θεάματα, θέατρα, μουσικές και τραγούδια και όχι μόνο, χαίρομαι πολύ να πηγαίνω και στις υπόλοιπες πόλεις και να προσφέρω αυτό που μπορώ».
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Αναστασία Φύσσα





























