Ν. Χριστοδουλίδης: Δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό

«Δεν μπορεί να υπάρξει ενδιάμεση συμφωνία για το Κυπριακό» δηλώνει ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εν όψει της διάσκεψης που αρχίζει αύριο στο Κρανς Μοντανά της Ελβετίας.
Όπως επισημαίνει ο κ. Χριστοδουλίδης, ο οποίος συνοδεύει τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στη διάσκεψη, στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς «είναι η συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος».
Με αφορμή παράλληλα τη δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης Τουγρούλ Τουρκές, ότι η διάσκεψη γίνεται με «εξαναγκασμό» του ΟΗΕ, σημειώνει ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στη διάσκεψη «με τη σαφή πολιτική βούληση να δημιουργηθούν τέτοιες προοπτικές, που να επιτρέπουν αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα».
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγεί ότι από τη συζήτηση των κεφαλαίων της ασφάλειας και των εγγυήσεων θα κριθεί κατά πόσο η παρούσα διαδικασία θα έχει θετικό αποτέλεσμα. «Αν η Τουρκία συνεχίσει να έχει στο Κρανς Μοντανά θέσεις, όπως αυτές που ακούσαμε τις τελευταίες μέρες δεν θα υπάρξει θετική κατάληξη και αυτό θα είναι από υπαιτιότητα της Άγκυρας. Ωστόσο, η ελληνοκυπριακή πλευρά με απόλυτη σοβαρότητα, όπως πρέπει να χαρακτηρίζει την συμπεριφορά της σε τέτοιες στιγμές, προσέρχεται στη διάσκεψη με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου» δηλώνει ο κ. Χριστοδουλίδης.
Σημειώνει ακόμη πως «δεν πρόκειται για πενταμερή διάσκεψη» και πως όλες οι ενέργειες για τη διάσκεψη «είναι αποτέλεσμα συντονισμού της ελληνικής με την κυπριακή κυβέρνηση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.