Ν. Ζηλανδία: Επέστρεψε στα καθήκοντά της η πρωθυπουργός μετά την άδεια μητρότητας

Στα καθήκοντά επέστρεψε την Πέμπτη η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, έξι εβδομάδες αφότου έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Η 38χρονη Άρντερν αποτελεί τη δεύτερη πρωθυπουργό παγκοσμίως που έφερε στον κόσμο ένα παιδί ενώ ασκούσε τα καθήκοντά της, μετά από την Μπεναζίρ Μπούτο, η οποία είχε γεννήσει όταν ήταν πρωθυπουργός του Πακιστάν το 1990.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ουίνστον Πίτερς είχε αναλάβει προσωρινώς καθήκοντα πρωθυπουργού, όσο η Άρντερν είχε άδεια μητρότητας.

Πάντως, στη διάρκεια της απουσίας της, η Άρντερν -που είναι η νεότερη γυναίκα που ανέλαβε τα ηνία της Νέας Ζηλανδίας- συνέχισε να διαβάζει τα πρακτικά των υπουργικών συμβουλίων, ενώ παρείχε συμβουλές για σημαντικά ζητήματα.

Μιλώντας στο δίκτυο Television New Zealand, η Άρντερν παραδέχθηκε ότι καθημερινά ανησυχεί για τον θηλασμό, τον ύπνο και τις πάνες. «Μάλλον είμαι μεταξύ των πρώτων που κάνουν κάτι που δεν γίνεται συχνά, όμως κάποια ημέρα θα θεωρείται φυσιολογικό», πρόσθεσε.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδία και ο σύντροφός της, παρουσιαστής της τηλεόρασης, Κλαρκ Γκέιφορντ, χάρισαν στην κόρη τους το όνομα Νέβε Τε Αρόχα. Όπως εξήγησε το ζευγάρι, Νέβε σημαίνει «φωτεινή και λαμπερή» και «χιόνι», ενώ Τε Αρόχα σημαίνει «αγάπη» στην γλώσσα των Μαορί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.