Νέες αποκαλύψεις για τον ιατρικό φάκελο της Κέιτ Μίντλετον

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με το σκάνδαλο που αφορά στον ιατρικό φάκελο της Κέιτ Μίντλετον. Έχει μάλιστα ξεκινήσει και σχετική έρευνα για τη φημολογούμενη απόπειρα παραβίασης του φακέλου της, με τρεις εργαζόμενους να βρίσκονται στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με την Daily Mail μία νέα λεπτομέρεια βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον χρόνο που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο. Υποστηρίζει, πως η London Clinic δεν ανέφερε κάποια απόπειρα παραβίασης 7 ημέρες μετά την έξοδο της Κέιτ Μίντλετον από την κλινική.

Τρεις υπάλληλοι του προσωπικού της The London Clinic ερευνώνται για παραβίαση δεδομένων στην κλινική, και θεωρείται ότι θα τεθούν σε αναστολή. Είναι πιθανόν μάλιστα θα τεθούν αντιμέτωποι με επαγγελματικές κυρώσεις αν αποδειχθεί στην πράξη ότι είχαν πρόσβαση στις ιδιωτικές ιατρικές της πληροφορίες.

Η φερόμενη παραβίαση έγινε στην κλινική αφού η Κέιτ Μίντλετον μπήκε για προγραμματισμένη επέμβαση στην κοιλιά στις 16 Ιανουαρίου, με την Κέιτ να παίρνει εξιτήριο 14 ημέρες αργότερα. Από τότε έχει εμφανιστεί σπάνια με τις θεωρίες συνωμοσίας στα social media να πληθαίνουν σχετικά με την κατάσταση της υγείας της.

Κάθε παραβίαση προσωπικών δεδομένων πρέπει να αναφέρεται εντός 72 ωρών
Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) που ερευνά το περιστατικό, θα εξετάσει κατά πόσον υπήρξε καθυστέρηση στη δήλωση του περιστατικού στις Αρχές από το νοσοκομείο. Υπάρχουν αναφορές ότι πέρασε μία εβδομάδα πριν γίνει η επίσημη καταγγελία. Οι κανόνες αναφέρουν ότι κάθε παραβίαση προσωπικών δεδομένων πρέπει να αναφέρεται εντός 72 ωρών από την ανακάλυψή της, ενώ οι κανόνες προστασίας δεδομένων υπογραμμίζουν ότι η ιδιωτική κλινική θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 17 εκατ. στερλίνες, εάν διαπιστωθεί ότι διέπραξε αδίκημα.

Να σημειωθεί ο βασιλιάς Κάρολος είχε νοσηλευτεί τους τελευταίους μήνες στην ίδια κλινική, πρώτα για θεραπεία για έναν διευρυμένο προστάτη και στη συνέχεια αφού διαγνώστηκε με καρκίνο. Όμως δεν υπήρξε κάποια πληροφορία για παραβίαση του ιατρικού απόρρητου.

Η Κέιτ Μίντλετον επέστρεψε στα καθήκοντά της
Σύμφωνα πάντως με την Daily Telegraph, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, έχει επιστρέψει στην κανονική ζωή μετά την επέμβαση στην κοιλιά, εργάζεται από το σπίτι και κυρίως φροντίζει τα τρία της παιδιά. Πολλοί συγκρίνουν την απήχηση στην κοινή γνώμη που είχε η περιπέτεια της με την υστερία που επικρατούσε την εποχή της πριγκίπισσας Νταιάνας

«Δεν έχω δει αυτό το επίπεδο υστερίας από τότε που ζούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα και όλοι ξέρουμε πώς τελείωσε αυτό τραγικά. Εξομολογείται στη εφημερίδα Sun ο γνωστός δημοσιογράφος Πιερς Μοργκεν. Η πριγκίπισσα Κέιτ είναι ένας βασιλικός ροκ σταρ που χρειάζεται προστασία , γνωρίζω πώς η ομάδα της θα μπορούσε να σταματήσει αυτές τις τρελές συνωμοσίες», επισημαίνει. Αυτό το παγκόσμιο ξέσπασμα παραφροσύνης μου επιβεβαιώνει κάτι που σκεφτόμουν εδώ και αρκετό καιρό σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.