Nτέισελμπλουμ: Αύριο οι αποφάσεις για Ισπανία και Πορτογαλία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Για την αυριανή συνεδρίαση του Ecofin μετέθεσε την απόφαση επιβολής κυρώσεων στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Το σημερινό Eurogroup θα συζητήσει το ενδεχόμενο επιβολής οικονομικών κυρώσεων στις δύο χώρες της ιβηρικής χερσονήσου, λόγω της παραβίασης του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Οι τελικές αποφάσεις ωστόσο, αναμένεται να ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση του Ecofin, σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, επί τάπητος αναμένεται να τεθούν σήμερα και οι δημοσιονομικές εξελίξεις στην Ιρλανδία, μετά την 5η μετα-μνημονιακή αξιολόγηση της πορείας της χώρας.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν τέλος, για όλες τις εξελίξεις μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, στη Βρετανία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.