Oι ρουμανικές αερογραμμές αρνούνται αεροσκάφος στον πρόεδρο της χώρας

Ο ρουμανικός αερομεταφορέας TAROM γνωστοποίησε ότι δεν μπορεί να διαθέσει αεροσκάφος για το ταξίδι του προέδρου της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις στις Βρυξέλλες στις 25 και 26 Ιουνίου προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επειδή αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση ή καθυστέρηση τακτικών και ναυλωμένων πτήσεων και την καταβολή αποζημιώσεων από την εταιρεία στους επιβάτες για τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων.
«Μετά την παραλαβή μηνύματος από την Προεδρία της Δημοκρατίας με αίτημα να διατεθεί αεροσκάφος με τουλάχιστον 70 θέσεις για μια πτήση προς τις Βρυξέλλες, το διάστημα 25 και 26 Ιουνίου, αναλύσαμε τη διαθεσιμότητα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεν έχουμε αεροσκάφος για την ειδική πτήση, καθώς θα έπρεπε να ακυρώσουμε ή να καθυστερήσουμε τακτικές και ναυλωμένες πτήσεις. Επιπλέον, η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στους επιβάτες για αυτές τις ακυρώσεις/καθυστερήσεις πτήσεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το Τμήμα Διαχείρισης Πόρων της Προεδρίας της Δημοκρατίας ενημερώθηκε τηλεφωνικώς για την αδυναμία της TAROM να πραγματοποιήσει την πτήση που ζητήθηκε από την Προεδρία της Ρουμανίας, διευκρινίστηκε από την TAROM, στο ρουμανικό πρακτορείο Agerpres.
Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ρουμανίας υπογραμμίζει ότι κατά την τρέχουσα περίοδο (θερινή περίοδο 2015), για το πρόγραμμα τακτικών και τσάρτερ πτήσεων αξιοποιείται στο μέγιστο η μεταφορική ικανότητα της εταιρείας και κάθε νέο αίτημα συνεπάγεται οικονομικές απώλειες, αν το πρόγραμμα τροποποιηθεί.
«Έχουμε αναφέρει ότι μέχρι σήμερα, κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της TAROM με την Προεδρία της Δημοκρατίας, είχαμε πάντα λύσεις για την πραγματοποίηση των ειδικών πτήσεων που ζητούνταν από το θεσμό. Πρόσφατα η εταιρεία TAROM έθεσε στη διάθεση της Προεδρικής Διοίκησης αεροσκάφος για το ταξίδι του προέδρου Κλάους Γιοχάνις στην Κροατία. Θέλουμε να παραμείνουμε παραδοσιακός συνεργάτης της Προεδρίας της Δημοκρατίας και θα προσπαθήσουμε να απαντάμε με τον καλύτερο τρόπο, όπως πάντα, στα αιτήματά της», αναφέρεται σε ανακοίνωσης της εταιρείας.
H TAROM ανέφερε ότι για τις 25 Ιουνίου και 26 Ιουνίου τα αεροπορικά εισιτήρια έχουν ήδη αγοραστεί για άλλες πτήσεις και ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας θα πρέπει να καταβάλει την αντίστοιχη αξία των εισιτηρίων αυτών. Ως εκ τούτου, η λύση θα ήταν για τον αρχηγό κράτους να νοικιάσει ένα αεροσκάφος, τόνισαν οι πηγές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.