Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας καταρρίπτει την αισιοδοξία του Τζονσον για το no deal Brexit

Κατηγορηματικά διέψευσε τους ισχυρισμούς του Μπόρις Τζόνσον, πως η Βρετανία μπορεί να αποφύγει το πλήγμα των εμπορικών δασμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίπτωση no deal Brexit, ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ.

Κατά τα λεγόμενα του Τζόνσον, ο οποίος θεωρείται φαβορί για τη θέση της Τερέζα Μέι και θα αγωνιστεί γι’ αυτήν με τον νυν υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, οι παγκόσμιοι εμπορικοί κανονισμοί περιλαμβάνουν μια πρόβλεψη, γνωστή ως Άρθρο 24 της GATT (Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου), η οποία επιτρέπει να συνεχίζεται χωρίς αλλαγές το εμπόριο ανάμεσα σε δύο μέρη, εφόσον το αποφασίσουν. Ο Κάρνεϊ ωστόσο επιμένει ότι μια τέτοια ρύθμιση εφαρμόζεται μόνο όταν υπάρχει εμπορική συμφωνία ή πρόκειται να συναφθεί.

Η αποχώρηση από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία είναι μια επιλογή που πρέπει να γίνει με «απόλυτη σαφήνεια» όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι για τη βρετανική οικονομία, υποστήριξε ο Κάρνεϊ στο BBC. Και τόνισε ότι ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα έχει μακροπρόθεσμες, αλλά και βραχυπρόθεσμες ζημιές, καθώς πολλές εταιρείες δεν είναι πλήρως έτοιμες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.