«Ο Ομπάμα είχε προειδοποιήσει τον Τραμπ να μην προσλάβει τον Φλιν ως σύμβουλο»

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είχε προειδοποιήσει τον διάδοχό του στον προεδρικό θώκο, Ντόναλντ Τραμπ, να μην προσλάβει τον Μάικλ Φλιν ως σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με αξιωματούχο της προηγούμενης αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο κ. Φλιν απομακρύνθηκε από τη θέση λίγες εβδομάδες μετά τον διορισμό του, όταν αποκαλύφθηκαν επαφές του με Ρώσους κρατικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κυρίως με τον πρέσβη της Ρωσίας στις ΗΠΑ Σεργκέι Κίσλιακ.

Η προειδοποίηση του Μπ. Ομπάμα προς τον Ντ. Τραμπ απευθύνθηκε στη συνάντησή τους στο Οβάλ Γραφείο, δύο ημέρες μετά τη νίκη του δεύτερου στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016.

Ο Μάικλ Φλιν είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Ομπάμα, ωστόσο είχε αποπεμφθεί το 2014 λόγω διαφωνιών στην πολιτική και στη διαχείριση της υπηρεσίας.

Από τις αρχές του 2016, ο κ. Φλιν συμβούλευε τον Ντόναλντ Τραμπ σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας, ενώ βρισκόταν δίπλα του σε πάμπολλες προεκλογικές ομιλίες, πολλές φορές παρουσιάζοντας στους συγκεντρωμένους τον Ρεπουμπλικανό μετέπειτα πρόεδρο των ΗΠΑ και ενθαρρύνοντας συνθήματα ενάντια στην Δημοκρατική αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.