Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ζήτησε την παραίτηση του Μπορίσοφ

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, προκάλεσαν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του αγώνα των προκριματικών του EURO 2020, αμάμεσα στην εθνική ομάδα της χώρας κιαι στην Αγγλία.

Ο Μπορίσοφ ζήτησε την παραίτηση του «ισχυρού άνδρα» της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ, τις εξελίξεις να αναμένονται ραγδαίες.

Η αναμέτρηση, που βρήκε τα «Τρία Λιοντάρια» να κάνουν… προπόνηση (6-0), διακόπηκε δύο φορές από το διαιτητή, λόγω των ρατσιτσικών συνθημάτων από την πλευρά των Βούλγαρων φιλάθλων. Τα γεγονότα αυτά οδήγησαν στη προσωρινή διακοπή του ματς στο πρώτο 45λεπτο.

«Κάλεσα τον Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ να παραιτηθεί αμέσως από τη θέση του στην προεδρία της ομοσπονδίας. Είναι ντροπή και απαράδεκτο για τη Βουλγαρία, που είναι μια από τις πλέον ανεκτικές χώρες στον κόσμο και άνθρωποι με διαφορετική εθνικότητα και θρησκεία ζούν αιώνες με αρμονία, να δείχνει τέτοιο πρόσωπο. Δεν είναι ανεκτό να συνδέεται η χώρα μας με ρατσισμό και ξενοφοβία», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Μπορίσοφ, ζητώντας την «καρατόμηση» του Μιχαϊλοφ.

Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει την προεδρία της ομοσπονδίας, ενώ υπουργός αθλητισμού, Κράσεν Κάλεφ, ξεκαθάρισε χθες (15/10) πως η κυβέρνηση προτίθεται να διακόψει την οικονομική ενίσχυση της ομοσπονδίας, αν δεν απομακρυνθεί άμεσα ο πρόεδρός της.