Ο Τραμπ αρνήθηκε χειραψία με την Μέρκελ μπροστά στις κάμερες

Παρά τις δηλώσεις για μια καλή πρώτη συνάντηση, μάλλον ψυχρό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το κλίμα στη συνάντηση της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αν και χαιρέτισε δια χειραψίας την γερμανίδα καγκελάριο όταν αυτή έφτασε στον Λευκό Οίκο για τη συνάντησή τους, αρνήθηκε να κάνει το ίδιο μέσα στον Λευκό Οίκο και μπροστά στις κάμερες.

Μάλιστα, στο βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται να αγνοεί επιδεικτικά την Άνγκελα Μέρκελ.Όπως αναφέρει ο Independent, όταν Μέρκελ και Τραμπ κάθισαν στις πολυθρόνες του Λευκού Οίκου, φωτογράφοι τους ζήτησαν να κάνουν χειραψία για να τους φωτογραφίσουν. Η Μέρκελ στρέφεται τότε στον αμερικανό πρόεδρο και του λέει: «Θέλετε να κάνουμε μια χειραψία;»

Εκείνος την αγνοεί και συνεχίζει να κάθεται με τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια του ενωμένα μεταξύ τους.

Η Μέρκελ στρέφεται στις κάμερες με ένα συγκρατημένο χαμόγελο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Politico, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, η χειραψία του Τραμπ διήρκεσε 19 ολόκληρα δευτερόλεπτα.

Από τις πρώτες ημέρες τις προεδρίας του, ο Ντόναλντ Τραμπ φρόντισε να στρέψει τα πυρά του κατά της γερμανίδας καγκελαρίου, επικρίνοντάς την για την πολιτική της στην προσφυγική κρίση.

Trump seemingly denies Merkel a handshake

Merkel asks Trump: “Do you want to have a handshake?”The U.S. president did not respond.Read more: http://politi.co/2nA0Owm

Gepostet von POLITICO am Freitag, 17. März 2017

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.