Ο Τραμπ απειλεί τον Κόμεϊ με «πολλά χρόνια στη φυλακή»

Το FBI και την έρευνα που άρχισε το 2017 για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές, μία έρευνα ανεξάρτητη και απαλλαγμένη από πολιτικές προκαταλήψεις, υπερασπίστηκε ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας Τζέιμς Κόμεϊ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κόμεϊ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που βρέθηκε στο στόχαστρο του Αμερικανού προέδρου και αποκαρύνθηκε από τη θέση του τον Μάιο του 2017, παραδέχτηκε το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί στις «προχειρότητες» στην παρακολούθηση συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει «πολλα χρόνια στη φυλακή», έσπευσε να σχολιάσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, κατά την οποία μάλιστα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον οικοδεσπότη παρουσιαστή Κρις Ουάλας, ο Κόμεϊ βασίστηκε εν πολλοίς στο πόρισμα μίας έρευνας του γενικού επιθεωρητή Μάικλ Χόρογουιτς. Σύμφωνα με το βασικό συμπέρασμα της έρευνας, δεν προέκυψε πολιτική υποκίνηση στη συγκεκριμένη έρευνα.

«Το FBI κατηγορήθηκε για προδοσία, για παράνομη κατασκοπία, για παράνομη παρακολούθηση του Ντόναλντ Τραμπ, για την έναρξη μίας έρευνας χωρίς λόγο, για εγκληματική συνωμοσία με σκοπό την απομάκρυνση του προέδρου. Όλα αυτά ήταν ανοησίες», τόνισε ο Κόμεϊ.

Ο πρώην διευθυντής του FBI έστρεψε τα βέλη του και εναντίον του Fox News για να υπενθυμίσει ότι μέσα από τη συγκεκριμένη τηλεοπτική συχνότητα ειπώθηκε πολλές φορές ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι άνθρωποι θα πήγαιναν στη φυλακή. «Ο αμερικανός λαός, ειδικά οι θεατές σας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τους δόθηκαν ψευδείς πληροφορίες για το FBI», υπογράμμισε ο Κόμεϊ.

Από όλα αυτά ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος στάθηκε μόνο στην παραδοχή του Κόμεϊ ότι υπήρξαν προχειρότητες, για να αναρρωτηθεί με τη σειρά του στο Twitter ποιες θα είναι οι συνέπειες αυτής της συμπεριφοράς και αν του αξίζει η φυλακή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.