O Zάκερμπεργκ θα μιλήσει για την Cambridge Analytica μέσα στο επόμενο 24ωρο

Σε τροχιά ελαφράς ανάκαμψης βρίσκεται αυτή την ώρα η μετοχή του Facebook μετά το σφυροκόπημα, που δέχθηκε κατά τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις και το οποίο αφαίρεσε περί τα 60 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Στήριγμα στη μετοχή προσέφερε η είδηση ότι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, σχεδιάζει εντός των επόμενων 24 ωρών να μιλήσει δημοσίως για την πολύκροτη υπόθεση της παράτυπης χρήσης δεδομένων 50 εκατ. χρηστών από την Cambridge Analytica. Πρόκειται για μία υπόθεση, η οποία έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ έχει θέσει την εταιρεία του Ζάκερμπεργκ στο μικροσκόπιο των αρμόδιων για την προστασία δεδομένων αρχών.

Σήμερα οι αντιδράσεις εντάθηκαν αφότου έγινε γνωστό ότι η Cambridge Analytica, η οποία είχε χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, ήταν μία από τις εταιρίες που είχαν επιλεγεί για να δουλέψουν για την εκστρατεία υπέρ του Brexit το 2016.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.