«Οι περισσότεροι εισαγωγείς φυσικού αερίου έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλια» – «Βόμβα» από τον Μάριο Ντράγκι

Η Μόσχα συνεχίζει να απαιτεί από τους Ευρωπαίους την πληρωμή σε ρούβλια για το φυσικό αέριο με τον Μάριο Ντράγκι να τονίζει ότι πολλοί εισαγωγείς έχουν ανοίξει λογαριασμούς στο ρωσικό νόμισμα.

Μια μέρα μετά την συνάντηση που είχε με τον Τζο Μπάιντεν ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι ανέφερε πως η απαίτηση της Μόσχας να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι αγοραστές για το ρωσικό φυσικό αέριο σε ρούβλια δε θα οδηγήσει σε διακοπή του εφοδιασμού».

Αναφερόμενος στις πληρωμές του ρωσικού φυσικού αερίου σε ρούβλια, ο Ντράγκι υπογράμμισε ότι το θέμα «αποτελεί γκρίζα ζώνη» υπογραμμίζοντας πως «στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εισαγωγείς φυσικού αερίου, αλλά και η Γερμανία που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας, έχουν ήδη ανοίξει λογαριασμούς ή έχουν πληρώσει σε ρούβλια» ενώ, προς το παρόν, τάχθηκε κατά της διακοπής του διαλόγου με τη Ρωσία στα πλαίσια της G20.

Αναφερόμενος πάντα στην πρόταση για πλαφόν στην τιμή του αερίου, τόνισε ότι «μπορεί στην Ευρώπη ορισμένες χώρες να έχουν διαφορετική άποψη, αλλά η Ιταλία θα συνεχίσει να πρεσβεύει τη συγκεκριμένη θέση». Παράλληλα, όμως, πρόσθεσε ότι «ακόμα και πριν από την έναρξη του πολέμου, οι τιμές δεν ανταποκρίνονταν στη σχέση προσφοράς- ζήτησης».

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη «οι ΗΠΑ και η Ρωσία να έχουν συνομιλίες για να προσπαθήσουν να βάλουν ένα τέλος στις μάχες στην Ουκρανία» και πρόσθεσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Μπάιντεν αναγνώρισαν ότι ο δρόμος προς την ειρήνη είναι πολύ περίπλοκος. «Ολοι πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για να βοηθήσουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να βρουν μια λύση».

«Υπάρχουν τόσες πολλές πιθανότητες, αλλά πριν φτάσουμε ακόμη σε αυτό το σημείο, πρέπει να γίνει μια προσπάθεια και είναι μια προσπάθεια που πρέπει να κάνουν όλοι οι σύμμαχοι, ιδιαίτερα η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες για να καθίσουν σε ένα τραπέζι », τόνισε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι.

«Η Ρωσία δεν είναι, πλέον, Γολιάθ. Εκείνη που έμοιαζε με υπερδύναμη, αδύνατον να νικηθεί στο πεδίο της μάχης και με συμβατικά όπλα, πλέον δεν είναι αήττητη», ήταν τα λόγια του Ιταλού πρωθυπουργού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.