ΟΗΕ: Πρόοδος στις συνομιλίες της Ελβετίας για το Κυπριακό

Οι συνομιλίες για την Κύπρο, που συνεχίζονται σήμερα στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, έχουν σημειώσει πραγματική πρόοδο, δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για πολιτικές υποθέσεις Τζέφρι Φέλτμαν, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακόμη, παρατήρησε ότι «τα θέματα που συζητούν οι ηγέτες και οι εγγυήτριες δυνάμεις είναι αρκετά δύσκολα και η ασφάλεια είναι μια ανησυχία για αμφότερες τις κοινότητες» και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν πολλά πράγματα που συζητούνται σε πολιτικό επίπεδο και δεν είχαν αναφερθεί πριν απ’ αυτές τις συνομιλίες».

Ο Φέλτμαν εκτίμησε πως οι συνομιλίες αυτές έδειξαν πως τα μέρη είναι «σαφώς αποφασισμένα» να αντιμετωπίσουν «τις ανησυχίες των δύο κοινοτήτων στο ζήτημα της ασφάλειας».

«Έχω ενθαρρυνθεί από τη σοβαρότητα» με την οποία διεξάγονται οι συνομιλίες αυτές «και περιμένω με ανυπομονησία να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», συνέχισε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ.
«Είναι ξεκάθαρο πως απομένει να γίνει πολλή δουλειά, αν και θεωρώ πως κατά τη συνάντηση αυτή σημειώθηκε πραγματική πρόοδος», πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.