Όλα τα βλέμματα στην Κέιτ Μίντλετον

Τι είναι το Trooping the Colour, η πιο σημαντική παρέλαση προς τιμήν του Βασιλιά

Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ σήμερα Σάββατο 15.06.2024 για το Trooping the Colour, που σηματοδοτεί τους εορτασμούς για τα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου, κυρίως όμως για το ότι η Κέιτ Μίντλετον θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή της έπειτα από μήνες.

Η εμφάνισή της στο Trooping the Colour και στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ δίπλα στον βασιλιά Κάρολο και στην Καμίλα, θα είναι η πρώτη για την πριγκίπισσα της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον έπειτα από μήνες απουσίας λόγω του καρκίνου και της προληπτικής θεραπείας στην οποία υποβάλλεται.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα ταξιδέψει με άμαξα μαζί με τα παιδιά της, τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις, πριν εμφανιστεί στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα και μια φωτογραφία της η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε ότι θα παραστεί στο Trooping the Colour και ευχαρίστησε όσους τη στήριξαν στη μάχη μετά τη διάγνωση του καρκίνου της.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρχαν διαρροές ότι η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα κάνει την έκπληξη και θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του παλατιού, έστω και για λίγο βάζοντας έτσι τέλος στην παραφιλολογία για την υγεία της χωρίς ωστόσο να είχε επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Κέιτ δεν είναι και τόσο ξεκάθαρες όλο αυτό το διάστημα που απέχει από τα δημόσια καθήκοντά της.

Από τη μία πλευρά, λέγεται ότι μπορεί να μην αναλάβει ξανά τα βασιλικά της καθήκοντα μέχρι το 2025, ενώ την ίδια στιγμή γνωστά μέσα αναφέρουν πως βγαίνει όλο και πιο συχνά έξω με την οικογένειά της.

Τι είναι όμως το Trooping the Colour και γιατί είναι τόσο σημαντικό για το Ηνωμένο Βασίλειο;

Η παραδοσιακή τελετή Trooping the colour ανάγεται στις πολεμικές προετοιμασίες του παρελθόντος, όταν όλες οι σημαίες επιδεικνύονταν στους στρατιώτες προκειμένου να είναι σε θέση να τις αναγνωρίζουν μέσα στη σύγχυση της μάχης.

Το τελετουργικό καθιερώθηκε το 1748 από τον βασιλιά Γεώργιο Β’ και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μια μεγάλη παρέλαση των έφιππων φρουρών στο Λονδίνο.

  

Ακολουθεί η παραδοσιακή επιθεώρηση του στρατεύματος κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Πραγματοποιείται εδώ και πάνω από 260 χρόνια και πάνω από 1.400 στρατιωτικοί μαζί με 200 άλογα και 400 μουσικούς παρελαύνουν κάθε Ιούνιο.

Ένας βασιλιάς ή μια βασίλισσα έχει δύο φορές γενέθλια τον χρόνο, αυτά που γιορτάζονται την ημερομηνία γέννησής του και αυτά που γιορτάζονται τον Ιούνιο.

Ο μονάρχης επιθεωρεί τα στρατεύματα της εκλεκτής μονάδας του Household Division.

«Μετά από εβδομάδες εξαντλητικών προβών και επίπονης προετοιμασίας, 250 μουσικοί, 20 αυλητές, 240 στρατιωτικά άλογα, ένας εξαιρετικά μεγάλος σκύλος και σχεδόν 1.000 στρατιώτες θα προσφέρουν ένα υπέροχο θέαμα για τον βασιλιά, το έθνος και τον κόσμο στο Λονδίνο το Σάββατο 15 Ιουνίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού στρατού.

«Η παρέλαση των γενεθλίων του βασιλιά είναι ένα δώρο του βρετανικού στρατού προς την Αυτού Μεγαλειότητα με την ευκαιρία των επίσημων γενεθλίων του βασιλιά.

Πραγματοποιείται παραδοσιακά το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου, ανεξάρτητα από την πραγματική ημερομηνία γέννησης του ηγεμόνα.

Η παρέλαση είναι μια ευκαιρία για το Household Division να επιδείξει την επαγγελματική του αριστεία και την αφοσίωσή του στο στέμμα».

 

Την ίδια ώρα, οι δρόμοι γεμίζουν από πλήθη ανθρώπων που κουνούν σημαίες και παρακολουθούν την παρέλαση που ξεκινάει από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, διασχίζει τη Λεωφόρο The Mall και φτάνει στο Whitehall, ενώ μέλη της βασιλικής οικογένειας ακολουθούν με άλογα ή με άμαξες.

Το φετινό Trooping the Colour είναι κάπως διαφορετικό καθώς γίνεται εν μέσω των προβλημάτων υγείας του βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον.

Ο μονάρχης κάνει πλέον κάποιες δημόσιες εμφανίσεις ενώ συνεχίζει τη θεραπεία του για τον καρκίνο μαζί με την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η οποία αν και δέχει ακόμη επιστρέψει στα δημόσια καθήκοντά της, αναμένεται να βρεθεί πλάι στη βασιλική οικογένεια στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ.

Φαίνεται ότι αισθάνεται πλέον αρκετά καλά και θα παραστεί σε ορισμένες δημόσιες εμφανίσεις.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα και μια φωτογραφία της η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, ευχαρίστησε όσους τη στήριξαν στη μάχη μετά τη διάγνωση του καρκίνου της και αποκάλυψε ότι θα παραστεί στο Trooping the Colour.

Όπως λέει σε ανακοίνωσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, η θεραπεία για τον καρκίνο «έχει καλή πρόοδο».

Λέει ακόμα ότι έχει «καλές και κακές ημέρες», όπως και ότι η θεραπεία «θα συνεχιστεί για λίγους μήνες ακόμη».

 

Αυτή θα είναι η πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την ανακοίνωσή της τον Μάρτιο του 2024 ότι δίνει μάχη με τον καρκίνο και υποβάλλεται σε προληπτική θεραπεία.

Με την εμφάνισή της αυτή θα μπει τέλος στις έντονες φήμες για το πού βρίσκεται, οι οποίες κυκλοφορούν από τότε που αποχώρησε από τα καθήκοντά της τον Ιανουάριο, όταν και υπεβλήθη σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Αναμένεται να παρακολουθήσει την παρέλαση με την οικογένειά της από το γραφείο του υποστράτηγου και θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ, αν δεν υπάρξει καμία αλλαγή της τελευταίας στιγμής.

Η Ντάουνινγκ Στριτ και το υπουργικό συμβούλιο έχουν ενημερωθεί για την απόφασή της να παραστεί, γράφει ο Guardian.

Το μήνυμά της δημοσιεύτηκε στα social media, στους λογαριασμούς της Κέιτ και του συζύγου της, πρίγκιπα Γουίλιαμ. Και οι δυο μας, γράφει η Κέιτ Μίντλετον, «είμαστε έκπληκτοι» από την υποστήριξη της κοινής γνώμης.

Η Κέιτ Μίντλετον με την Καμίλα στο περσινό Trooping the Colour – Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Μαρτίου, είχε ανακοινωθεί πως η πρώτη δημόσια υποχρέωση της Κέιτ μετά την εγχείρησή της θα ήταν η επιθεώρηση του Trooping the Colour στις 8 Ιουνίου, μία εβδομάδα πριν από την κύρια εκδήλωση.

Την επόμενη μέρα όμως, ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου αφαίρεσε από τον ιστότοπό του την ανακοίνωση που ήθελε την πριγκίπισσα της Κέιτ να επιθεωρεί το Trooping the Colour τον Ιούνιο αφού δεν είχε ληφθεί έγκριση από το Παλάτι του Κένσινγκτον.

Ενώ το Παλάτι του Κένσινγκτον επιβεβαίωσε ότι η πριγκίπισσα Κέιτ δεν θα συμμετείχε στην τελευταία πρόβα για τη γιορτή στις 8 Ιουνίου, όπως και έγινε, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να παρευρεθεί στην κύρια εκδήλωση στις 15 Ιουνίου.

Το χρονοδιάγραμμα

Το φετινό θα είναι το δεύτερο Trooping the Colour για τον βασιλιά Κάρολο που θα τελεστεί μετά τον θάνατο της μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, και την ανάληψη του θρόνου από τον ίδιο.

Στους περσινούς εορτασμούς του Trooping the Colour, για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια, ο βασιλιάς Κάρολος συμμετείχε ως έφιππος στην εκδήλωση, παράδοση που είχε καταργήσει η μητέρα του, Ελισάβετ το 1986, όταν ήταν 60 ετών.

 

Στο πλάι του Βρετανού μονάρχη παρέλασαν η πριγκίπισσα Άννα, η οποία φέρει τον τίτλο του ανώτερου συνταγματάρχη, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ως συνταγματάρχης των Φρουρών της Ουαλίας, και για πρώτη φορά, ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Έντουαρντ.

Μεγάλοι απόντες ήταν ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Άντριου.

Φέτος ο βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί στην τελετή με άμαξα λόγω του προβλήματος υγείας του και όχι ως έφιππος όπως είχε γίνει στο πρώτο του Trooping The Colour.

Η παρέλαση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το Σάββατο στις 10:20 π.μ. (ώρα Βρετανίας, 12:20 ώρα Ελλάδας) και θα διαρκέσει λίγο περισσότερο από δύο ώρες, ενώ θα ολοκληρωθεί περίπου στις 12:25 μ.μ..

Θα ακολουθήσουν 41 κανονιοβολισμοί στο Green Park στις 12.52μμ.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν γύρω στη 1 μ.μ., όταν θα γίνει η το εντυπωσιακό εναέριο σόου της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας πάνω από το μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Σύμφωνα με το Household Division, όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει την παρέλαση από κοντά θα πρέπει να αρχίσει να κατευθύνεται προς τη Λεωφόρο The Mall και την άκρη του St James’s Park από τις 9 το πρωί.

Ενώ αποτελεί παράδοση της βασιλικής μοναρχίας να επιθεωρεί τα στρατεύματα, ο βασιλιάς θα πραγματοποιήσει φέτος την εθιμοτυπική επιθεώρηση από άμαξα.

Η παρουσία του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλας στη φετινή εκδήλωση είναι επιβεβαιωμένη.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του μαζί με την σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον και τα τρία τους παιδιά, είδηση που αποκάλεσε μία ευχάριστη έπληξη.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ και τα δύο τους παιδιά, ο πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ, που ζουν στην Καλιφόρνια, δεν θα παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Πέρυσι η πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της αντιναύαρχος σερ Τίμοθι Λόρενς βρέθηκαν στο μπαλκόνι μαζί με τον πρίγκιπα Εδουάρδο και τη Σόφι, δούκισσα του Εδιμβούργου.

Ο δούκας του Κεντ Εδουάρδος και η δούκισσα του Γκλόστερ Μπιργκίτα ήταν επίσης στο μπαλκόνι.

Άλλα μέλη της οικογένειας, όπως η πριγκίπισσα Βεατρίκη και Ευγενία, κόρες της Σάρας Φέργκιουσον πρώην συζύγου του πρίγκιπα Άντριου, που στέκονται στο πλευρό της βασιλικής οικογένειας όλο αυτόν τον καιρό, δεν είναι απίθανο να βρεθούν στο μπαλκόνι.

Η Σάρα Φέργκιουσον είναι το τρίτο μέλος της βασιλικής οικογένειας που δίνει μάχη με τον καρκίνο, μαζί με τον βασιλιά Κάρολο και την Κέιτ Μίντλετον.

Ένα σημείο αντιπαράθεσης στη φετινή παρέλαση είναι η συμμετοχή των πέντε στρατιωτικών αλόγων του βασιλικού ιππικού που δραπέτευσαν και έτρεχαν ανεξέλεγκτα μέσα στο Λονδίνο τον περασμένο Απρίλιο.

Ο στρατός δήλωσε πρόσφατα ότι το άλογο που «δεν τραυματίστηκε σοβαρά», θα συμμετάσχει στην εκδήλωση και ότι τα άλλα δύο «ο Trojan και ο Vanquish» θα έχουν υποστηρικτικούς ρόλους με τη βασιλική φρουρά, αλλά δεν θα είναι στην ίδια την παρέλαση.

Εν τω μεταξύ, τα άλογα Vida και ο Quaker, που υπέστησαν πιο εκτεταμένους τραυματισμούς, θα συνεχίσουν την ανάρρωσή τους στην ύπαιθρο, αλλά αναμένεται να επιστρέψουν τελικά στην εργασία τους.

Ωστόσο, η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων Peta υποστήριξε ότι και τα πέντε ζώα θα πρέπει να αποσυρθούν οριστικά μετά το περιστατικό.

«Ο εξαναγκασμός τους να εμφανιστούν σε μια πολυπληθή εκδήλωση που σηματοδοτείται από τύμπανα και χαιρετισμό με 41 πυροβόλα όπλα θα έθετε τα ίδια και το κοινό σε κίνδυνο».

Εκπρόσωπος του Ιππικού δήλωσε στον Independent:

«Τα άλογά μας υποβάλλονται σε ενδελεχή διαδικασία θεραπείας και αποκατάστασης προτού αξιολογηθεί προσεκτικά η καταλληλότητά τους να επιστρέψουν στην εργασία τους. Ποτέ δεν θα τους επιτρέπαμε να το κάνουν, εκτός αν ήταν απολύτως έτοιμοι, σωματικά και ψυχικά».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.