Ολλανδία: Τέλος στον λαϊκισμό θέλει ο Ρούτε, δεν υπάρχει γυρισμός κατά τον Βίλντερς

Στο τέλος του «κακού λαϊκισμού» ελπίζει, μέσω των εκλογών που διεξάγονται από το πρωί στην Ολλανδία ο επικεφαλής της Κεντροδεξιάς και απερχόμενος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, ενώ ο ακροδεξιός Γκέερτ Βίλντερς απαντά ότι το τζίνι δεν μπορεί να ξαναμπεί στο μπουκάλι.

«Αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες για την Ολλανδία. Είναι η ευκαιρία για μία δημοκρατία σαν τη δική μας να θέσει τέλος στο ντόμινο του κακού λαϊκισμού», είπε ο κ. Ρούτε, ο οποίος προσπάθησε να μετατρέψει τις εκλογές σε μονομαχία με τον κ. Βίλντερς.

Ο κ. Ρούτε αντάλλαξε στο εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε μερικές κουβέντες με μαθητές που φώναζαν το όνομά του διαβεβαιώνοντάς τον ότι «μια μέρα θα τον ψηφίσουν».

Ο ηγέτης της Ακροδεξιάς, από την πλευρά του, ψήφισε νωρίς το πρωί σε σχολείο στα περίχωρα της Χάγης, παρουσία πλήθους δημοσιογράφων. «Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών, το τζίνι δεν θα επιστρέψει στο μπουκάλι και αυτή η πατριωτική επανάσταση ήρθε για να μείνει», είπε.

«Πιστεύω ότι τα γεγονότα στις ΗΠΑ, και ίσως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, δείχνουν ότι οι κανονικοί άνθρωποι θέλουν να είναι και πάλι κυρίαρχοι στη χώρα τους», κατέληξε.

Μετά το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο και την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, όλα τα μάτια είναι στραμένα στην παράταξη του ισλαμοφοβικού Γκεερτ Βίλντερς, που υποχώρησε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις αφού ηγήθηκε επί μήνες στην προεκλογική κούρσα στην Ολλανδία.

Οι πρώτες προβλέψεις των exit polls θα ανακοινωθούν αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας στις 21.00 τοπική ώρα (22.00 ώρα Ελλάδος).

Στις τελευταίες εκλογές, η συμμετοχή ανήλθε στο 74,3%. Περί τις 10.30 (τοπική ώρα) η συμμετοχή βρισκόταν στο 15%, έναντι 13% την ίδια ώρα στις εκλογές του 2012, σύμφωνα με το Ipsos.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.