Όταν η Κέιτ Μίντλετον δώριζε τα μαλλιά της σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο

FILE - Kate, Princess of Wales smiles as she speaks to a woman during her visit to Sebby's Corner in north London on Nov. 24, 2023. Charles' illness comes at a awkward time, as his daughter in law, the Princess of Wales, has also had her own health issues, having recently been hospitalized for two weeks following abdominal surgery following at the private London clinic. The former Kate Middleton won't be returning to public duties until after Easter and that will prompt other members of the royal family to pick up the slack. (AP Photo/Frank Augstein, Pool)

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον η οποία χθες ανακοίνωσε ότι πάσχει από καρκίνο σε ηλικία 42 ετών, είχε δωρίσει στο παρελθόν τα μαλλιά της σε νέους ανθρώπους που πάσχουν από την ασθένεια.

Η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε σε ένα συγκινητικό βίντεο ότι η διάγνωσή της αποτέλεσε “τεράστιο σοκ” αποκαλύπτοντας ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Η πριγκίπισσα, της οποίας ο καρκίνος διαπιστώθηκε μόνο μετά από μια επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής διαφόρων φιλανθρωπικών οργανώσεων για τον καρκίνο.

Το 2018, η μελλοντική βασίλισσα έκοψε ακόμη και επτά ίντσες από τα μαλλιά της για να τα δωρίσει στο Little Princess Trust – ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα που κατασκευάζει ρεαλιστικές περούκες για παιδιά που έχουν χάσει τα μαλλιά τους λόγω θεραπείας του καρκίνου.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η πρωτοβουλία άνηκε στην ίδια την Κέτ Μίντλετον όταν κουρεύτηκε στο παλάτι του Κένσινγκτον από τον κομμωτή Joey Wheeler.

“Πριν από τέσσερις μήνες ο Joey την έπεισε ότι ήταν καιρός να κόψει λίγο τα μαλλιά της- είπε ότι είχαν μακρύνει πολύ”, δήλωσε τότε μια βασιλική πηγή.

Ενώ ο Joey έκοβε τα μαλλιά, της γεννήθηκε η ιδέα να κάνει κάτι καλό με αυτά αντί να τα πετάξει. Το ανέφερε στον Joey, ο οποίος θεώρησε ότι ήταν μια λαμπρή ιδέα.

“Τα έστειλε χρησιμοποιώντας το όνομα κάποιου άλλου, ώστε το ίδρυμα να μην ξέρει ότι προέρχεται από βασιλική πηγή – απλά νόμιζαν ότι ήταν από μια γυναίκα δωρήτρια στην περιοχή του Κένσινγκτον”.

Η πηγή πρόσθεσε: “Είναι υπέροχο να σκέφτεσαι ότι κάπου ένα μικρό κορίτσι φοράει ευτυχισμένο μια περούκα φτιαγμένη από τα μαλλιά μιας πραγματικής πριγκίπισσας. Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που έκανε η Κέιτ και πολύ ευγενικό να χρησιμοποιεί μαλλιά που διαφορετικά θα είχαν πεταχτεί”.

Πιστεύεται ότι η Κέιτ δεν χρησιμοποίησε το όνομά της όταν δώρισε τις μπούκλες της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.