Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά Πούτιν: Μας γυρνά σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας

Επίθεση κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μιλώντας στο Athens Democracy Forum.

Η Φον ντερ Λάιεν καταδίκασε τις ενέργειες του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία που συνιστούν όπως είπε «πισωγύρισμα σε σκοτεινές εποχές της ιστορίας».
«Η επίθεση του Πούτιν αποτελεί προσπάθεια ανατροπής της ιστορίας και πισωγυρίσματος» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν και επεσήμανε ότι η ιστορία της Δημοκρατίας δεν είναι γραμμική.

Όπως τόνισε με νόημα η ντε Λάιεν οι «Ελλήνες πολέμησαν για την ελευθερία τους και μια Δημοκρατία πολεμά για την κυριαρχία της. Η Δημοκρατία θα νικήσει και πάλι».

Όμως επεσήμανε πως «τραγωδίες επαναλαμβάνονται» και πως πολλοί Ευρωπαίοι «υποτιμούν τις διαστάσεις του πολέμου στην Ουκρανία. Για πάνω από 70 χρόνια η Γηραιά Ήπειρος πορεύεται στο δρόμο της Δημοκρατίας».

«Η Δημοκρατία δεν έχει πάντα γραμμική πορεία. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την Ουκρανία από τη ρωσική επιθετικότητα. Να παλέψουμε για να βοηθήσουμε κάθε Δημοκρατία. Η δύναμη ανήκει στους πολίτες, όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και την ελευθερία του λόγου. Αυτές τις αρχές είχε και η Ελληνική Δημοκρατία.

Δημοκρατία σημαίνει φυλετική ισότητα, ισότητα ευθυνών. Η δημοκρατία είναι υπόσχεση. Μπορεί να μην είναι τέλεια, στοχεύει όμως στην τελειότητα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.