Papadopoulos: O Τραμπ μου είχε ζητήσει συνάντηση με τον Πούτιν

Ο πρώην σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ και ένας από τους μάρτυρες κλειδί στην έρευνα του ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μιούλερ για ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές, George Papadopoulos, φέρεται να δήλωσε στην κατάθεσή του ότι πριν από τις εκλογές, ο αμερικανός Πρόεδρος τον προέτρεψε να κανονίσει μία συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως αναφέρει το βιβλίο “Russian Roulette: The Inside Story of Putin’s War on America and the Election of Donald Trump”(Ρωσική ρουλέτα: Η ιστορία του πολέμου του Πούτιν κατά της Αμερικής και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ), η κατάθεση του Papadopoulos έρχεται σε αντίθεση με τις δημόσιες δηλώσεις σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο κρίσιμο συνέδριο της ομάδας εξωτερικής πολιτικής του Τραμπ στις 31 Μαρτίου 2016. Ήταν σε αυτή τη συνάντηση που ο Papadopoulos ενημέρωσε για πρώτη φορά τον Τραμπ και το επιτελείο του για τις επαφές που είχε στην Βρετανία και που μπορούσαν να κανονίσουν συνάντηση μεταξύ του τότε υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών και του Πούτιν.

Αν και ένα από τα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και παρών στη συνάντηση δήλωσε ότι η ιδέα είχε απορριφθεί από τον τότε γερουσιαστή της Αλαμπάμα Jeff Sessions, ο Papadopoulos είπε στους ερενητές του Mueller ότι ο Τραμπ τον ενθάρρυνε, λέγοντας ότι βρίσκει την ιδέα “ενδιαφέρουσα”, αναφέρουν οι συγγραφείς του βιβλίου.

Ο Sessions δήλωσε πως “δεν θυμάται καθαρά” τι διεμήφθη σε εκείνη την συνάντηση. Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, άλλοι παρεβρισκόμενοι στη συνάντηση, έχουν διαφορετικές αναμνήσεις από αυτές που περιγράφει ο Papadopoulos.

To περασμένο φθινόπωρο ο Papadopoulos δήλωσε ένοχος για ψευδής καταθέσεις στο FBI σχετικά με τι επαφές του με τους Ρώσους και άρχισε να συνεργάζεται στην έρευνα.

ΠΗΓΗ news247.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.