Πατέρας μακελάρη στο Σίδνεϊ-«Λυπάμαι για ό,τι έκανε – Είναι γιος μου και αγαπώ ένα τέρας»

«Είναι ο γιος μου. Και αγαπώ ένα τέρας – για σένα, είναι τέρας. Για μένα, ήταν ένα πολύ άρρωστο αγόρι» είναι τα λόγια του πατέρα του μακελάρη του Σίδνεϊ που σκότωσε έξι ανθρώπους σε εμπορικό κέντρο προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομικού Έιμι Σκοτ.

Οι γονείς του δράστη, του 40χρονου Τζόελ Κάουτς, που κυνήγησε και σκότωσε έξι άτομα, πέντε γυναίκες και έναν άνδρα, στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction, λένε ότι λυπούνται για ό,τι έκανε ο γιος τους, σύμφωνα με το Skynews.

Η αστυνομία της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι ερευνά τα κίνητρα του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, πίσω από την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Westfield στο Bondi Junction το Σάββατο (13.014.2024) επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως είχε κυρίως στόχο γυναίκες

Ο δράστης έπεσε νεκρός χάρη στην ηρωική προσπάθεια της αστυνομικού Έιμι Σκοτ που τον εξουδετέρωσε μόνη της.

Η αστυνομικός Έιμι Σκοτ – Πηγή φωτογραφίας: Reuters 

Είχε δυστυχώς προλάβει να μαχαιρώσει θανάσιμα έξι άτομα -πέντε γυναίκες και έναν άνδρα- και τραυμάτισε πολλούς άλλους, μεταξύ των οποίων ένα μωρό εννέα μηνών.

Μιλώντας τη Δευτέρα έξω από το σπίτι τους, ο πατέρας του δράστη Andrew Cauchi είπε ότι είναι «πληγωμένος» για τα θύματα και «λυπάται εξαιρετικά».

Ο 76χρονος πρόσθεσε ότι έγινε υπηρέτης του γιου του όταν έμαθε ότι είχε ψυχική ασθένεια.

«Είναι ο γιος μου. Και αγαπώ ένα τέρας – για σένα, είναι τέρας. Για μένα, ήταν ένα πολύ άρρωστο αγόρι» είπε.

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας εξετάζει την πιθανότητα ο Τζόελ να στόχευσε γυναίκες στην επίθεση.

Ο πατέρας του υποστήριξε ότι ο λόγος που ο γιος του – που έπασχε από σχιζοφρένεια – μπορεί να στόχευε γυναίκες ήταν επειδή «ήθελε μια κοπέλα».

Η Michele Cauchi, η μητέρα του Τζόελ, είπε επίσης στους δημοσιογράφους: «Αυτός είναι ο απόλυτος εφιάλτης των γονιών, όταν έχουν ένα παιδί με ψυχική ασθένεια, ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί.

Και η καρδιά μου είναι με τους ανθρώπους που πλήγωσε ο γιος μας. Αν ήταν καλά στο μυαλό του, θα ήταν απολύτως συντετριμμένος με αυτό που έκανε. Αλλά προφανώς δεν ήταν. Κάπως, είχε πάθει ψύχωση και είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

Το τελευταίο από τα έξι θύματα αυτής της επίθεσης ταυτοποιήθηκε σήμερα (15.04.2024) ως η Γισουάν Τσενγκ, μια νεαρή Κινέζα φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, όπου έκανε μεταπτυχιακό στα οικονομικά.

Οι άλλες γυναίκες που σκοτώθηκαν ήταν μια στυλίστρια, μια εθελόντρια διασώστης, η κόρη ενός επιχειρηματία και μια νεαρή μητέρα, το εννέα μηνών βρέφος της οποίας νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένο.

Η μητέρα, η 38χρονη Άσλι Γκουντ, έδωσε την αιμόφυρτη κόρη της σε αγνώστους προτού διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά της.

Ο μοναδικός άνδρας που σκοτώθηκε στην επίθεση ήταν ένας 30χρονος Πακιστανός, ο Φάραζ Τάχρι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.