πΓΔΜ:Το VMRO αποχώρησε από την συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Την αποχώρησή τους από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ αποφάσισαν οι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO και του συνασπισμού “Για καλύτερη Μακεδονία”, κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση στα πλαίσια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το VMRO οι βουλευτές έκριναν πως “δεν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω συζήτηση και την Συμφωνία των Πρεσπών η οποία απορρίφθηκε από τον λαό με δημοψήφισμα”. Παράλληλα, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης καλούν τους συναδέλφους τους της πλειοψηφίας να προχωρήσουν στην ψηφοφορία άμεσα, εκφράζοντας την πεποίθησή τους ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν δεκτές από την Βουλή και επαναλαμβάνουν την θέση τους ότι στο σύνολό τους θα καταψηφίσουν την συνταγματική μεταρρύθμιση.

Προκειμένου να περάσει από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ, η πρόταση για την συνταγματική μεταρρύθμιση, απαιτούνται οι ψήφοι 80 βουλευτών, δηλαδή των 2/3 του κοινοβουλίου. Ο κυβερνών συνασπισμός υπό τον Ζόραν Ζάεφ έχει 69 βουλευτές και αν δεν προχωρήσει κοινοβουλευτικά το ζήτημα της συνταγματικής μεταρρύθμισης, ο πρωθυπουργός της γείτονος θα προχωρήσει σε εκλογές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.