Πιο αισιόδοξος για το Brexit ο Τουσκ

Πιο αισιόδοξο τόνο σε σχέση με το κείμενο συμπερασμάτων των «27» για το Brexit έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πολωνός πολιτικός ανέφερε ότι τα περί αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο είναι «υπερβολικά», προβάλλοντας το κομμάτι των συμπερασμάτων όπου δίδεται κατεύθυνση στον αρχιδιαπραγματευτή της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ να ανοίξει κύκλο εσωτερικών διαβουλεύσεων εντός των «27» για τη μελλοντική εμπορική σχέση με το Λονδίνο.

Ο κ. Τουσκ εξέφρασε τέλος την ελπίδα να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, ώστε τον Δεκέμβριο να ανοίξει το κεφάλαιο της μελλοντικής σχέσης των δύο πλευρών.

Στο κείμενο συμπερασμάτων, οι «27» αρνήθηκαν να δώσουν έγκριση για άνοιγμα διαπραγματεύσεων με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη σχέση των δύο πλευρών μετά τον Μάρτιο του 2019, παραπέμποντας το θέμα στη Σύνοδο του Δεκεμβρίου και απαιτώντας από το Λονδίνο να ξεκαθαρίσει περισσότερο τη θέση του για τα ζητήματα που εκκρεμούν σχετικά με τους Ευρωπαίους πολίτες που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, με το ιρλανδικό και με τον λογαριασμό τον οποίο πρέπει να πληρώσουν οι Βρετανοί για τη συμμετοχή τους στον προϋπολογισμό της Ε.Ε. 2014-2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.