Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχες στους δρόμους του Κιέβου

Εκρήξεις και πυροβολισμοί στην πρωτεύουσα

Σφοδρά πυρά από διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας αναφέρθηκαν τις πρώτες ώρες σήμερα, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας ο οποίος είπε ότι ανέμενε πως ο ρωσικός στρατός θα επιτίθετο στο Κίεβο στη διάρκεια της νύχτας.

“Μάχη στους δρόμους του Κιέβου. Παρακαλούμε μείνετε ψύχραιμοι και όσο πιο προσεκτικοί γίνεται”, αναφέρει ανάρτηση του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, το πρωί του Σαββάτου.

Νωρίτερα στη διάρκεια της νύχτας υπήρχαν πληροφορίες ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν να επιτεθούν σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βορειοανατολικά της πόλης, στη δεξιά όχθη του ποταμού Δνείπερου. Μάχες αναφέρονται ακόμη στον βόρειο τομέα Όντολον.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους κατοίκους της πρωτεύουσας να υπερασπιστούν την πόλη. Ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στο Κίεβο από βορειοδυτική και βορειανατολική κατεύθυνση.

Σειρήνες πολέμου ήχησαν και για αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο, την ίδια ώρα μάλιστα που το Κίεβο δηλώνει έτοιμο να συζητήσει για εκεχειρία.

Εκρήξεις από πυρά πυροβολικού είχαν ακουστεί γύρω στις 03:00 (ώρα Ελλάδος) στα περίχωρα του Κιέβου, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Εν τω μεταξύ το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform μετέδωσε ότι στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει μπει ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός CHP-6, στα βορειοανατολικά του Κιέβου, ενώ διεξάγονταν μάχες στην περιοχή Βασίλκιβ όπου νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός ανέφερε ότι κατέρριψε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Ιλιούσιν Il-76 που μετέφερε αλεξιπτωτιστές.

Πυροβολισμοί αναφέρθηκαν επίσης κοντά στον σταθμό Μπερεστέισκα του μετρό της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.