Πομπέο: Θα ζητήσουμε από τον Ερντογάν να σταματήσει την εισβολή στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο δήλωσε σήμερα πως ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης, Μάικ Πενς σκοπεύουν να ζητήσουν από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, στην επικείμενη συνάντησή τους, να σταματήσει την εισβολή στη Συρία.

«Έχουμε κάθε προσδοκία ότι θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο Ερντογάν», ανέφερε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, σε συνέντευξή του στο Fox News Business Network, προσθέτοντας πως «είναι σημαντικό που ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ θα έχουν άμεσες, ”πρόσωπο με πρόσωπο” συνομιλίες».

«[Ο Ερντογάν] πρέπει να σταματήσει την επιδρομή μέσα στη Συρία. Πρέπει [οι Τούρκοι] να αποσυρθούν. Χρειαζόμαστε μια κατάπαυση του πυρός από όπου θα μπορούμε να ξεκινήσουμε να το διορθώνουμε όλο αυτό πάλι» ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση αν αποδίδει προσωπικά στον Ερντογάν την ευθύνη για την κατάσταση στη Συρία, ο Πομπέο αρκέστηκε να πει πως «πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση».

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ προγραμματίζεται να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.