Πούτιν και Τραμπ «στρώνουν» το έδαφος για συνάντηση

Οι πρόεδροι της Ρωσίας και των ΗΠΑ, Βλάντιμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ αντίστοιχα, συμφώνησαν, κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν την Τρίτη, να αναθέσουν στα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών τους να αρχίσουν την προετοιμασία για συνάντηση κορυφής, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Πράγματι, οι ηγέτες των δύο χωρών κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας συμφώνησαν ότι η ποσότητα των υπαρχόντων προβληματικών ζητημάτων που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη υπαγορεύει την ανάγκη για τέτοιου είδους επαφές και την διεξαγωγή συνάντησης κορυφής. Και οι δύο ηγέτες έδειξαν κατανόηση για την διεξαγωγή της (…) Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι οι πρόεδροι συμφώνησαν να αναθέσουν στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας και τον ομόλογό του των ΗΠΑ να έρθουν το συντομότερο δυνατόν σε επαφή και να ξεκινήσουν την προετοιμασία», ανέφερε ο εκπρόσωπος της ρωσικής Προεδρίας.

Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν ότι δεν επιθυμούν κανένα νέο ανταγωνισμό των εξοπλισμών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι δεν υπήρξε καμία συζήτηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων με θέμα την επίτευξη νέων συμφωνιών για τον περιορισμό των εξοπλισμών.

Αναφερόμενος στην κρίση στην Κορεατική Χερσόνησο, ο κ. Πεσκόφ είπε ότι τα συμφέροντα της Ρωσίας και των ΗΠΑ σε σχέση με την Βόρειο Κορέα συγκλίνουν, αν και υπάρχουν διαφωνίες ως προς την τακτική.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τέλος το ενδεχόμενο να γίνει η Ρωσία ο τόπος της συνάντησης κορυφής μεταξύ Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.