Προς κλείσιμο τα σχολεία στο Λονδίνο

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν καλεί την κυβέρνηση Τζόνσον να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κολέγια, καθώς τα στοιχεία δείχνουν σημαντική άυξηση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στη βρετανική πρωτεύουσα.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter, ο Καν είπε επίσης ότι θέλει να ανοίξουν ξανά αργότερα τον Ιανουάριο λόγω “σημαντικών” εστιών κοραναϊού μεταξύ των 10 έως 19 ετών.

Οι εξετάσεις πρέπει να «παραταθούν επειγόντως», λέει.

Το Λονδίνο βρίσκεται επί του παρόντος στη δεύτερη βαθμίδα επικινδυνότητας, αλλά η πρωτεύουσα ενδέχεται να τεθεί σε περιορισμούς που αντιστοιχούν στην τρίτη βαθμίδα (tier) – το υψηλότερο επίπεδο – μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Ζητώντας περισσότερη υποστήριξη για επιχειρήσεις εάν το Λονδίνο μετακινηθεί στην τρίτη βαθμίδα, ο Καν είπε: «Εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να επιβάλει περαιτέρω περιορισμούς στο Λονδίνο αυτήν την εβδομάδα, ο οικονομικός αντίκτυπος στις επιχειρήσεις θα μπορούσε να είναι καταστροφικός».

Η εισήγηση του Καν έρχεται καθώς τα σχολεία στο Γκρήνουιτς έγιναν τα πρώτα στην Αγγλία που μεταπήδησαν πλήρως στην τηλεκπαίδευση από την Τρίτη.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μαζικές δοκιμές για σχολεία στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από το Λονδίνο και το Έσεξ, τα οποία βρίσκονται στη δεύτερη βαθμίδα, αλλά και το Κεντ, που βρίσκεται στην τρίτη βαθμίδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.