Ψάχνουν κι άλλα πτώματα στο φρεάτιο στην Κύπρο: Καθοριστικές οι σημερινές έρευνες

Για ακόμη μία ημέρα θα συνεχιστούν οι έρευνες στο φρεάτιο του μεταλλείου στο Μιτσερό της Κύπρου ώστε να μπορέσουν οι Αρχές να ανακαλύψουν αν κρύβονται και άλλα πτώματα στο σημείο που ο 35χρονος δράστης είχε πετάξει τις σορούς των δύο θυμάτων του.

Σύμφωνα με το offsite.com.cy, στο σημείο θα γίνει ενδελεχής έλεγχος με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενου μηχανήματος με κάμερες για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Σιέρρα, κόρης της Μαρί Ρόουζ από τις Φιλιππίνες το πτώμα της οποίας εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου.

Σήμερα δεν αναμένεται κάποια ενέργεια στη λίμνη του Ξυλιάτου, όπου ο δράστης ισχυρίζεται ότι πέταξε το πτώμα του παιδιού, καθώς για να μπορέσουν οι Αρχές να χρησιμοποιήσουν το σκάφανδρο πρέπει να στηθεί κάποια υποδομή. Οι μέχρι σήμερα έρευνες στη λίμνη απέβησαν άκαρπες, παρά τη σάρωση του βυθού.

Το plan b της Πυροσβεστικής αφορά στη μεταφορά στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο ειδικού σκάφανδρου, που χρησιμοποιείται για την επιδιόρθωση σκαφών στη θάλασσα, με ιδιώτη δύτη που είναι εκπαιδευμένος να κατεβαίνει σε βαθιά νερά.Μέλη της ΕΜΑΚ βρίσκονταν και χθες στη λίμνη και με τη χρήση λεμβών της υπηρεσίας αναζητούσαν στοιχεία. Ωστόσο, η σχεδόν μηδενική ορατότητα και η μορφολογία του βυθού δυσχεραίνει το έργο τους.

Παράλληλα, χθες έγιναν εργασίες σταθεροποίησης του κουβουκλίου στο φρεάτιο όπου επιχειρούνταν οι έρευνες για τυχόν εντοπισμό άλλων σορών.

Οι ανακριτές της αστυνομίας που διερευνούν αυτή την πρωτοφανή υπόθεση θεωρούν ότι πιθανόν στο φρεάτιο να βρίσκονται και άλλες γυναίκες, ίσως και η 6χρονη Σιέρρα και πως ο ύποπτος για τις δύο δολοφονίες, ενδέχεται να παραπλανεί τις Αρχές λέγοντας ότι την έριξε στη λίμνη Ξυλιάτου.

Κύπρος: Τρομερές αποκαλύψεις από μοντέλο που πόζαρε για τον serial killer στο κρεβάτι του

Η σημερινή μέρα θεωρείται από τους εμπειρογνώμονες που ασχολούνται με τις έρευνες και στα δύο σημεία ως καθοριστική, αφού θα καταδειχθεί αν το φρεάτιοκρύβει κάποια σορό. Εκτιμάται ότι σήμερα το ειδικό ρομπότ με κάμερα υψηλής ευκρίνειας θα μπορέσει να κατέβει μέχρι τον πάτο του φρεατίου, ώστε να διαπιστωθεί αν κρύβει κάποιο «μυστικό».

Στο μεταξύ, εξονυχιστικές έρευνες διενήργησαν χθες ανακριτές του ΤΑΕ Λευκωσίας τόσο στο γραφείο του 35χρονου ιλάρχου σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, όσο και στο σπίτι του σε προάστιο της Λευκωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com, από το γραφείο του παραλήφθηκαν συσκευές αποθήκευσης αρχείων, ενώ στο σπίτι του δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το αξιοποιήσιμο. Σημειώνεται ότι και στους δύο αυτούς χώρους είχαν διενεργηθεί έρευνες αμέσως μετά τη σύλληψη του 35χρονου.

«Είχε επίγνωση των πράξεών του»
Ο 35χρονος, μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Τρίτη και σε ψυχίατρο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδια πηγής, διαπίστωσε ότι ο στρατιωτικός αντιλαμβάνεται τι έχει διαπράξει και πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία που τυχόν διεξαχθεί εναντίον του.

Την ίδια στιγμή, ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού της δεύτερης γυναίκας που ανασύρθηκε νεκρή από το φρεάτιο και εικάζεται ότι είναι η Αριάν Παλάνας Λοζάνο, 28 ετών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.