Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης – Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν μετά από συνεδρίαση της σλοβακικής κυβέρνησης στην πόλη Χάντλοβα της κεντρικής Σλοβακίας, περίπου 150 χιλιόμετρα έξω από την Μπρατισλάβα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο TASR, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Την ίδια στιγμή, μέσα ενημέρωσης της Σλοβακίας αναφέρουν πως στόχος ήταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίατηκε, την ώρα που χαιρετούσε τον κόσμο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μάρτυρας δήλωσε στο Reuters ότι άκουσε αρκετούς πυροβολισμούς και ότι είδε έναν άνδρα να συλλαμβάνεται από την αστυνομία.

«Υπήρχε ένα πλήθος ανθρώπων που περίμεναν έξω από το κτίριο της συνεδρίασης και ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί. Αμέσως τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν οι φρουροί ασφαλείας, ενώ απαομάκρυναν τον πρωθυπουργό από το σημείο. Ο δράστης φέρεται να στόχευε τον ίδιο τον πρωθυπουργό», ανέφερε άλλος μάρτυρας, προσθέτοντας πως ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.