Ραγίζει καρδιές η ιστορία της 7χρονης που μαζεύει χρήματα, πουλώντας λεμονάδες

Συγκινεί η ιστορίας της 7χρονης Λίζα Σκοτ, η οποία ξεκίνησε να πουλά λεμονάδες, στήνοντας έναν πάγκο στον φούρνο της μητέρας της το περασμένο καλοκαίρι, με αρχικό σκοπό να αγοράσει κάποια πράγματα που ήθελε για τον εαυτό της. Μήνες αργότερα, το κορίτσι συνεχίζει την «επιχείρησή» της, αυτή τη φορά όμως τα χρήματα θα πάνε για έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό: για την εγχείρηση στον εγκέφαλό της.

Τον περασμένο μήνα, οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι μια σειρά από επιληπτικές κρίσεις που άρχισε να έχει το παιδί προκαλούνταν από εγκεφαλικές δυσπλασίες και έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, σύμφωνα με τη μητέρα της, Ελίζαμπεθ Σκοτ. Αφότου έμαθε τα θλιβερά νέα, το κορίτσι προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει να συγκεντρωθεί το ποσό που πρέπει να πληρώσει η οικογένειά της για την επέμβαση.

Ο πάγκος της έχει τοποθετηθεί κοντά στο ταμείο του φούρνου, έχει λαμπερό ροζ και κίτρινο χρώμα. Όσοι αγοράζουν πάντως από τη λεμονάδα της αφήνουν πολλά περισσότερα χρήματα από την αξία που έχει ορίσει η 7χρονη, για να τη βοηθήσουν στη δύσκολη αυτή μάχη με την υγεία της.«Έχω ένα χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων και ένα των 50 και ένα των 10 και ένα των 5 και ένα των 100», δήλωσε η Λίζα την Τρίτη, μετρώντας τις δωρεές που είχε λάβει εκείνο το πρωί.

Η Λίζα βρισκόταν ακόμη στο νοσοκομείο όταν έπαθε δύο σοβαρές κρίσεις και της ήρθε η ιδέα να βοηθήσει, είπε η μητέρα της. «Της είπα: Δεν χρειάζεται να το κάνεις αυτό», σημείωσε η Ελίζαμπεθ για να προσθέσει πως η ίδια μεγαλώνει μόνη της τα δύο παιδιά της.

Η Λίζα πάντως ήθελε να βοηθήσει και το κάνει όντως. Έχει ήδη μαζέψει περισσότερες από 12.000 δολάρια σε λίγες ημέρες, σχεδόν όλα από δωρεές.

Η ιστορία της Λίζα έχει συγκινήσει πολλούς. Άλλοι έχουν εξοργιστεί από το γεγονός ότι ένα παιδί που θα χειρουργηθεί στον εγκέφαλο νιώθει την ανάγκη να μαζέψει χρήματα. Η ιστορία αποτελεί ένα ακόμη σημάδι ότι το σύστημα υγείας στις ΗΠΑ είναι σοβαρά προβληματικό και οδηγεί οικογένειες στη χρεοκοπία, αναφέρουν επικριτές.

Φίλοι, συγγενείς και άλλοι έχουν δωρίσει περισσότερες από 300.000 δολάρια για τη Λίζα όταν έμαθαν την ιστορία τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.