Ρωσία: Νέο χτύπημα στις διμερείς σχέσεις ενδεχόμενες νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ

Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας τις οποίες πρότειναν Αμερικανοί γερουσιαστές στο Κογκρέσο για την εμπλοκή της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ αποτελούν άλλο ένα πλήγμα στις διμερείς σχέσεις, σχολίασε την Τρίτη το Κρεμλίνο.

«Πρόκειται για εσωτερική υπόθεση των ΗΠΑ, ωστόσο βλέπουμε συνεχιζόμενες απόπειρες να μπουν εμπόδια στον διάλογο ανάμεσα στις δύο χώρες και, χτύπημα το χτύπημα, να γίνει περαιτέρω ζημία στις προοπτικές τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν και οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Μπεν Κάρντιν και Ρόμπερτ Μενέντεζ δήλωσαν τη Δευτέρα ότι θα προχωρήσουν στην εισαγωγή νομοθεσίας για την υιοθέτηση «περιεκτικών» κυρώσεων στη Ρωσία για τις προσπάθειές της να επηρεάσει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2016.

Ο κ. Πεσκόφ ανέφερε ότι άλλες αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες υιοθετήθηκαν τη Δευτέρα από τις ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για την Υπόθεση Μαγκνίτσκι είναι «νέα βήματα» στην επιδείνωση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων την εποχή της διακυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.