Σαλβίνι: Θα πάμε συμπαγείς ως Κεντροδεξιά στο προεδρικό μέγαρο

Ο γραμματέας της εθνικιστικής δεξιάς – ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής πια της Κεντροδεξιάς Συμμαχίας, τόνισε ότι η τελευταία θα προσέλθει συμπαγής και ενιαία – προφανώς υπό την ηγεσία του – στις διαβουλεύσεις υπό τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

«Θα πάμε ενωμένοι στο προεδρικό μέγαρο, όταν αρχίσουν οι διαβουλεύσεις. Με ικανοποιεί το ότι η Κεντροδεξιά είναι συμπαγής. Αν μας καλέσουν, είμαστε έτοιμοι», δήλωσε από το Μιλάνο ο κ. Σαλβίνι.

Αναφερόμενος στον υπό παραίτηση γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, πρόσθεσε ότι «είναι θύμα της αλαζονείας του». Παράλληλα, θεωρεί ότι «υπάρχει μια αριστερή παράδοση η οποία δεν εκφράσθηκε στις εκλογές και η οποία – σε κάποιες περιπτώσεις – τείνει προς την Λέγκα». «Θα προσπαθήσουμε να κληρονομήσουμε αυτές τις δυνάμεις, που έχασαν κάποιοι άλλοι», είπε ο Ματέο Σαλβίνι.

«Υπάρχει το κοινοβούλιο, ένας υποψήφιος πρωθυπουργός και ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει την Ιταλία εκτός κινούμενης άμμου. Όποιος θέλει να στηρίξει το πρόγραμμα αυτό θα γίνει δεκτός, αλλά δεν κάνουμε πολιτικές συμφωνίες», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της Λέγκα.

Μολονότι το λαϊκιστικό – αντιθεσμικό Κίνημα «Πέντε Αστέρια» (M5S) αναδείχθηκε ξεκάθαρα πρώτη δύναμη στις εκλογές της Κυριακής, με ποσοστό 32,2% – 32,7% (σε Βουλή και Γερουσία), η Λέγκα, με 17,4%-17,6% αναδείχθηκε πρώτη δύναμη μεταξύ των τεσσάρων σχηματισμών της Κεντροδεξιάς Συμμαχίας, που συνολικά έλαβε 37% – 37,5% και, αν διατηρήσει την ενότητά της και μετεκλογικά, είναι πρώτη πολιτική δύναμη της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.