Σε 32.000 απολύσεις θα προχωρήσει η Disney μέσα στο α’ εξάμηνο του 2021

Η Disney σκοπεύει να απολύσει περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους το πρώτο εξάμηνο του 2021, εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης της πανδημίας.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί αύξηση από τους 28.000 που είχε ανακοινώσει προηγουμένως η εταιρεία και περιλαμβάνει κυρίως υπαλλήλους από τα θεματικά πάρκα της στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα η Disney έγραψε: «Λόγω του τρέχοντος κλίματος, συμπεριλαμβανομένων των επιπτώσεων Covid-19, και του μεταβαλλόμενου περιβάλλοντος στο οποίο λειτουργούμε, η εταιρεία θα προβεί σε αλλαγές στο προσωπικό της, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού της πρόσληψης σε κρίσιμους επιχειρηματικούς ρόλους, καθώς και τρέχουσες μειώσεις προσωπικού».

«Ως μέρος αυτών των δράσεων, η απασχόληση περίπου 32.000 υπαλλήλων κυρίως σε Πάρκα, Εμπειρίες και Προϊόντα θα τερματιστεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.»

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Disney ανακοίνωσε ότι απέλυσε επιπλέον εργαζόμενους από το θεματικό πάρκο της στο Anaheim της Καλιφόρνια, καθώς τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στην πολιτεία κράτησαν το πάρκο κλειστό από τον Μάρτιο.

Η Καλιφόρνια ανέφερε 18.350 νέα κρούσματα την Τετάρτη, η οποία ήταν ημερήσιο ρεκόρ για την πολιτεία. Από την έναρξη της πανδημίας, η Καλιφόρνια έχει δηλώσει περισσότερα από 1,17 εκατομμύρια περιπτώσεις Covid-19 και τουλάχιστον 18.982 θανάτους.

Τα θεματικά πάρκα της Disney στη Φλόριντα άνοιξαν εκ νέου το καλοκαίρι με περιορισμένη χωρητικότητα, αλλά και με αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Παρόλο που η πολιτεία αγωνίζεται να συγκρατήσει τον ιό, τα πάρκα της Disney στη Φλόριντα άνοιξαν ξανά χωρίς να παρατηρηθούν εστίες μόλυνσης.

Τα θεματικά πάρκα της εταιρείας στη Σαγκάη, το Χονγκ Κονγκ και το Τόκιο παραμένουν ανοιχτά, αλλά αυτό της Disney στο Παρίσι έκλεισε νωρίτερα αυτό το μήνα μετά την επιβολή ενός δεύτερου καθολικού απαγορευτικού στη Γαλλία.