Σε πρόβλημα παροχής ενέργειας αποδίδεται η κατάρρευση των συστημάτων της British Airways

Σε πρόβλημα παροχής ενέργειας απέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways Άλεξ Κρουζ, τα προβλήματα στα συστήματα υπολογιστών της εταιρείας, που προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα σε χιλιάδες επιβάτες μέσα στο Σαββατοκύριακο, με τα αεροπλάνα να μην μπορούν να απογειωθούν.

«Πιστεύουμε πως το κύριο αίτιο ήταν ζήτημα παροχής ενέργειας και δεν έχουμε στοιχεία περί κυβερνοεπίθεσης» είπε σε μήνυμά του σε βίντεο στο Twitter ο Κρουζ, ζητώντας συγγνώμη από τους πελάτες της εταιρείας.

Τα προβλήματα αυτά, που παρατηρήθηκαν στα συστήματά της σε όλο τον κόσμο, είχαν αποτέλεσμα τη ματαίωση όλων των πτήσεων από τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουϊκ το Σάββατο, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση. Επίσης, επηρεάστηκαν τα call centers και η ιστοσελίδα της British Airways.

Όπως σημειώνει το Reuters, πρόκειται για την πιο πρόσφατη από μια σειρά περιπτώσεων προβλημάτων σε αεροπορικές εταιρείες, καθώς αντίστοιχα προβλήματα είχαν σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα και στη Lufthansa και την Air France, ενώ επίσης τον Αύγουστο παρόμοια προβλήματα είχε αντιμετωπίσει και η αμερικανική Delta.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι επιβάτες συνέχιζαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα και τη Δευτέρα, με την εταιρεία να υποστηρίζει ότι σημειώνεται πρόοδος όσον αφορά στη διευθέτηση του ζητήματος. Ειδικοί εκτιμούν πως το «φαινόμενο ντόμινο» θα συνεχιστεί για ημέρες και η British Airways αντιμετωπίζει μεγάλα έξοδα σε αποζημιώσεις, που αναμένεται να φτάσουν τα 100 εκατ. λίρες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.