Σκότωσε την 21χρονη αδελφή του

Ποινή φυλάκισης επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας-Αμμοχώστου, στον 24χρονο που σκότωσε με στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G-3, την 21χρονη αδελφή του, στις 5 Μαΐου το 2020, στην οικία τους, στα Κλαυδιά, στην Κύπρο.

 

Αφότου το Δικαστήριο έκρινε σε προηγούμενη δικάσιμο ένοχο για ανθρωποκτονία τον 24χρονο και ο δικηγόρος του αγόρευσε για μετριασμό της ποινής, το πρωί ήταν ορισμένη η ανακοίνωση της ποινής.

Όπως ανακοίνωσε στην απόφασή του το Δικαστήριο, επέβαλε ποινή φυλάκισης στον κατηγορούμενο, σε τρεις κατηγορίες. Στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 25 χρόνων, στην κατηγορία της κλοπής φυσιγγίων, ιδιοκτησίας της Εθνικής Φρουράς του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, ενώ στην Τρίτη κατηγορία που αφορούσε την αποκοπή των φρένων του αυτοκινήτου της αδελφής του, του επιβλήθηκε ένας χρόνος φυλάκισης. Οι ποινές θα συντρέχουν.

Στην απόφασή του, το Δικαστήριο αφού αναφέρθηκε σε σωρεία αποφάσεων ανθρωποκτονιών και στις ποινές που επιβλήθηκαν σε κάθε περίπτωση, σημείωσε ότι «στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούμε να μην τονίσουμε και να αναδείξουμε την επιμονή του κατηγορουμένου να κτυπά το κοντάκι του τυφεκίου στο πάτωμα, για να οπλίσει και να επιφέρει πλήρη σφήνωση και να τοποθετήσει φυσίγγιο στη θαλάμη του τυφεκίου, προκειμένου να σημαδέψει και να πυροβολήσει την αδελφή του, ως μια ψυχρή εκτέλεση της.

 

Στην απόφαση σημειώνεται επίσης ότι το θύμα ήταν «αμέριμνη, δεχόταν γεμάτη χαρά τις ευχές για χρόνια πολλά για τα γενέθλιά της και ήταν πλημμυρισμένη από ευτυχία που θα έφερνε στον κόσμο μία νέα ζωή σε λίγους μήνες, εκπληρώνοντας την επιθυμίας της, όπως κάθε γυναίκας, να γεννήσει και στη συνέχεια να αγκαλιάσει το παιδί της μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, με τον οποίο από το απόγευμα εκείνης της ημέρας θα ζούσαν μαζί στην οικία του τελευταίου, κάνοντας όνειρα για το νέο ξεκίνημα, ανυποψίαστη για το τι της ετοίμαζε ο κατηγορούμενος, αυτός της έκοψε το νήμα της ζωής και τα πάντα χάθηκαν γι’ αυτήν».

Συνεχίζοντας, στην απόφαση επισημαίνεται ότι το θύμα δεν είχε καμία ευκαιρία να αντιδράσει για να προστατεύσει τη ζωή της, αφού ο κατηγορούμενος με τον τρόπο που ενήργησε και με το μέσο που χρησιμοποίησε, «δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίληψης από το θύμα τι της επιφύλασσε, ο οποίος ψυχρά προέβη στην εκτέλεσή της».

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το Δικαστήριο χαρακτήρισε το έγκλημα αδιανόητο, «αφού ως αδελφός της ο κατηγορούμενος και μεγαλύτερος σε ηλικία, από φυσικός προστάτης της κατέληξε ο εκτελεστής της. Δεν γνωρίζουμε το κίνητρό του, αφού αυτό παρέμεινε άγνωστο στο Δικαστήριο, όμως σίγουρα, αν υπάρχει, όποιο και να ήταν αυτό δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσει σε οποιοδήποτε βαθμό αυτή την εγκληματική πράξη».

Σημειώνεται στην απόφαση, ότι ο κατηγορούμενος παρέμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος, όχι μόνο της ακροαματικής διαδικασίας, αλλά ακόμη και κατά την αγόρευση του συνηγόρου για την επιμέτρηση της ποινής. «Επίσης, σημειώνουμε ότι μπορεί να έχασε την αδελφή του υπό τη γενική έννοια που το ανέφερε ο συνήγορός του, αλλά αυτός, ηθελημένα, της στέρησε τη ζωή».

 

Σε άλλο σημείο της απόφασης, αναφέρεται πως «πρόκειται για άτομο με συναισθηματική ψυχρότητα (δυσκολία να εκφράσει συναισθήματα), με φυσιολογικό επίπεδο νοημοσύνης. Δεν διαθέτει ακίνητη ή κινητή περιουσία και δεν έχει αποταμιεύσεις ή χρέη. […] Όταν ήταν μικρός υπήρξε θύμα βίας από τον πατέρα του».

 

 

Πηγή: https://www.reporter.com.cy/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.