SOS της Λαγκάρντ για το Brexit

Για δραματική επιδείνωση της βρετανικής οικονομίας σε περίπτωση εξόδου από την Ε.Ε. προειδοποίησε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εν όψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

«Η οικονομία θα πληγεί σημαντικά, σε ένα εύρος από “πολύ άσχημα” έως “πολύ, πολύ άσχημα”» δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, το ΔΝΤ είχε δώσει στη δημοσιότητα σχετική έκθεση, στην οποία έκανε λόγο για έναν «αυτοτροφοδοτούμενο κύκλο αδύναμης ανάπτυξης και χαμηλών τιμών σε ακίνητα και μετοχές».

«Μια ψήφος υπέρ μιας αποχώρησης θα προκαλέσει μια παρατεταμένη περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας, οδηγώντας σε αστάθεια της χρηματοοικονομικής αγοράς και σε πλήγμα του ΑΕΠ» επισημαίνεται μεταξύ άλλων, στην έκθεση του ΔΝΤ.

Όπως προστίθεται, «μια ξαφνική παύση στις επενδύσεις – σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως αυτός των εμπορικών ακινήτων και ο χρηματοοικονομικός τομέας – θα μπορούσε να επιδεινώσει το έλλειμμα – ρεκόρ στις τρέχουσες συναλλαγές της Βρετανίας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.